1 års kontroll med vaccination

Idag har vi varit nere på BVC för en kontroll, vaccination och lek i lekrummet.  Nu var det hela två månader sedan vi var där sist så det har hänt lite sen dess. För två månader sedan hade Alicia precis tagit sina första steg, nu springer hon fram. Dessutom har jag slutat amma helt sedan dess, så jag var lite orolig för hennes vikt, om den kombinationen har påverkat hennes viktökning.

Att väga och mäta lillan gick mycket bättre nu när det går att kommunicera lite med henne, och när hon fick sitta på istället för ligga på vågen. På två månader hade hon ökat 260 gram i vikt och växt drygt 3 centimeter på längden. Nu väger hon 10,23 kilo till sina 76 centimeter. Läkarundersökningen däremot gillade hon inte alls, hon gallskrek under hela undersökningen. Som tur är såg allt bra ut.

Sedan var det dags för vaccinationen. Lillan fick sitta i mitt knä med läkaren på ena sidan och barnmorskan på den andra. Samtidigt gav de en spruta i varje lår, Alicia såg först förvånad ut sedan blev hon knallröd i ansiktet samtidigt som tårarna forsade ner för hennes kinder. Mitt mammahjärta gjorde så ont, jag önskade jag kunde ta smärtan i hennes ställe. Nu hoppas vi bara att hon inte blir allt för sjuk framöver, hon brukar nämligen bli ganska påverkad av vaccinationen.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
mammashus
mammashus,
Stackarn! 😢
nouw.com/mammashus