10 fakta om min graviditet

Detta är något många gör på Instagram och nu även här, så jag ville dela med mig jag också. Det kommer vara kul att ha nerskrivet som minne av graviditeten i framtiden. Hoppas ni tycker det är lika intressant som jag att läsa.

1. Jag och M bestämde oss för ett tjejnamn (Alicia) på vägen hem från rutinultraljudet. Något killnamn lyckades vi aldrig komma överens om, så det var nog lite tur att det var en tjej som gömde sig där inne. Under graviditeten kallade vi bebisen för liten. 

2. Totalt gjordes 7 ultraljud under graviditeten. Först Kub testet, där de såg en cysta som undersöktes en gång till med ultraljud en vecka senare, men som tur var hade den försvunnit av sig själv tills dess. Sedan Rul, där allt såg bra ut, så underbart att få se liten på skärmen! Sedan gjordes 4 stycken Tul-ultraljud i slutet av graviditeten då det visade sig att lillan var 27% mindre än genomsnittet.

3. Jag älskade att vara gravid, trots en del krämpor. Jag kände mig vacker, och tillfreds, jag längtar redan efter nästa lilla. 

4. Jag gillade inte att gravidmagen på något sett blev allmän egendom. Vem som helst som jag inte kände kunde komma fram och känna på magen.

5. Jag kände den första ordentliga sparken mot min handflata i vecka 19 (18+3). I ett par veckor innan dess hade jag känt ett fladder som jag misstänkte var bebisens rörelse men jag var aldrig säker.

6. Jag älskade att känna litens rörelser där inne i magen, även om det var en fantastiskt konstig känsla. Jag hade nästan hela tiden en hand på magen, ville känna litens minsta lilla rörelse.  När liten sparkade ovanligt mycket kunde jag inte låta bli att prata med henne. 

7. Det krävdes två hinnesvepningen med 6 dagars mellanrum för att förlossningen skulle starta.

8. Jag gick upp 9 kg under graviditeten. Under latensfasen av förlossningen gick jag ner 1 kg. Nu är alla gravidkilon borta.

9. Om du räknar med den sista timmen valde Alicia att titta ut 13 evighetslånga dagar över tiden.

10. Förlossningen startade en måndag eftermiddag och lillan föddes natten till torsdagen, 56 timmar efter första värken, närmare bestämt kl. 01:02 den 24/9 2015.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer