10. Jag och mina hormoner

Det här är mitt bidrag till #denstorabloggutmaningen som @namnoribebisen och @bolmgren startat. Dagens ämne är: Jag och mina hormoner. Är du med?

Jag var inte speciellt påverkad av hormonerna när jag var gravid med Alicia. Jag märkte faktiskt ingen direkt skillnad på mitt humör mot hur jag är i vanliga fall. Något närmare till tårar, och känslorna i allmänhet kanske, men nu sträcker jag mig efter halmstrån. Jag var inte speciellt påverkad av mina hormoner helt enkelt, humörmässigt vill jag säga.

På magen dök det snart upp en krokig hormonrand, som sträckte sig långt upp ovanför naveln. Som en krokig liten stig letar den sig upp över hela magen. Med tiden har den bleknat något. Men nu, ett år efter Alicias födelse, väntar jag fortfarande på att den ska försvinna helt.

När Alicia väl var född kände jag av hormonerna lite mer. När Alicia bara var några timmar gammal blev jag tårögd av lycka bara jag tittade på henne, men grät det gjorde jag inte. Men dag tre när mjölken rann till, då smällde även hormonerna till. Känslorna låg verkligen på ytan och var så förstorade. Men detta lugnade sig sedan hyfsat snabbt.

Under graviditeten blev mitt hår så tjockt och fint. De första månaderna när Alicia var född likaså, och jag började hoppas att håret skulle förbli så. Men ack så fel jag hade. När Alicia blev tre månader började håret bara rasa av. Riktigt läskigt och obehagligt att se, jag började fundera om jag skulle få behålla något hår alls. Och vet ni vad, nu när jag slutat amma? Nu har mitt hår börjat mörkna! Från början var jag blond, men under tonåren blev det mer ljusbrunt. Nu ser jag att min utväxt ser nästan svart ut!

Sedan har vi det där med amninghjärna. Om vi snackar om att man kan bli förvirrad och virrig som gravid var det ingenting mot hur jag kände mig speciellt i början när jag ammade. Jag kunde blanda ihop tider och datum, jag tappade bort saker och var allmänt tankspridd. Dock blev detta bättre ju äldre Alicia blev, och innan jag slutade amma de där sista månaderna kände jag mig inte alls påverkad av hormonerna.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Jag märkte inte heller direkt av någon förändring i humöret.. Dock blev jag väldigt känslig mot dofter 😂
nouw.com/jenniferofhbg
mammashus
mammashus,
Så skönt. 😊 Haha ajdå, det kan ju vara lite kämpigt i vissa lägen. 😅
nouw.com/mammashus