10 månaders kontroll

Igår var det dags för 10 månaders kontroll på BVC. Det bar den första kontrollen som jag inte har kunnat hänga med på, då jag var tvungen att arbeta. Det kändes tuffare än vad jag trott, jag önskade verkligen att jag kunnat vara med. Jag vill vara med om alla viktiga tidpunkter i lillans liv, hålla hennes hand och guida henne genom livet.

I vanlig ordning skulle de mäta och väga lillan. För första gången sedan hon var nyfödd var jag orolig för hur mycket (eller lite) hon skulle ha ökat i vikt, då vi nästan slutat amma nu. Hon hade ökat 730 gram på två månader, till 9970 gram och växt 2,8 cm till 72,8 cm. Tydligen följer hon fortfarande sin kurva, det var så skönt att höra.

Utöver de vanliga kontrollerna kontrollerade de även lillans motorik. Först fick hon en kloss i varje hand, för att se om hon kunde slå ihop dem med varandra. Inga problem alls, det har hon kunnat göra ett tag nu. Sedan testade de om lillan kunde använda pincettgreppet, och även det gick galant. Vi har övat mycket här hemma och det har tydligen gett resultat. Stolt mamma!


Jennifer <3

  • BVC

Gillar

Kommentarer