14. Nytt vs. Begagnat

Det här är mitt bidrag till #denstorabloggutmaningen som @namnoribebisen och @bolmgren startat. Dagens ämne är: nytt vs. begagnat. Är du med?

Jag har inget emot att köpa begagnade saker till Alicia, men speciellt mycket har det inte blivit att vi köpt. Men ibland kan man göra riktiga fynd. Många saker hinner de små knappt använda, eller så hinner de växa ur vissa kläder innan man ens vet ordet av, så några fynd har jag gjort till lillan på bl.a. Tradera. Tillexempel har jag köpt en oanvänd jacka till henne där, och den har hon haft så mycket användning av.

Vi hittade lillans skötbord på blocket för i princip ingenting, och det var i jättefint skick. Med en ny skötbädd och lite färg blev den som ny. Vi byggde även om den lite, byggde en "sarg" så att hon inte skulle trilla i golvet så lätt. Skötbordet har vi användning för varje dag och är helt klart ett av våra bästa köp till Alicia.

Men så finns det vissa saker vi inte vill köpa begagnat, framför allt inte min man. När det gäller saker som babyskydd, saker som ska skydda vår lilla, då är det viktigt att det är av bra kvalité. Det känns svårt att lita på att det skulle vara okrockat, man vill vara helt säker att den fungerar som den ska. Inte för att jag tror att någon skulle ljuga om det, men när det gäller vår lilla vill vi vara helt säkra. Vid sådana tillfällen har vi därför valt att köpa nya saker. Hur resonerar ni?


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Bra inlägg 😊
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Tack fina du! 😊
nouw.com/mammashus