17. Hur ser du på föräldraledigheten?

Det här är mitt bidrag till #denstorabloggutmaningen som @namnoribebisen och @bolmgren startat. Dagens ämne är: hur ser du på föräldraledigheten? Är du med?

Jag älskar att vara mammaledig, och jag önskar att jag kunde vara hemma med min lilla ett bra tag till. Men i vinter ska vår lilla skrutt börja på förskolan, hur tufft det än känns just nu. Aldrig trodde jag att ett år kunde gå såhär snabbt, tiden har bara flugit iväg. Det känns som att Alicia nyss föddes men idag fyller hon ett år, helt ofattbart! Även om man kan tycka att ett år är lång tid, speciellt om man inte har barn själv, så är det väldigt mycket de små ska lära sig under den tidsperioden, varje dag behövs för att de ska hinna lära sig allt.

Jag tycker att det även är viktigt att pappan får vara hemma med den lilla, tid att lära känna varandra och knyta ännu starkare band. Lära sig barnets rutiner och förstå vad som krävs under en dag med ett litet barn. Det borde vara självklart att även pappan kan ta hand om sitt barn lika bra som mamman. Min man var pappaledig över sommaren, och jag tycker att det var väldigt lärorikt för de båda, och Alicia har aldrig varit så pappig som hon har varit efter det, det är så kul att se.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer