26. Dyk ner i skötväskan!

Det här är mitt bidrag till #denstorabloggutmaningen som @namnoribebisen och @bolmgren startat. Dagens ämne är: berätta vad du har i skötväskan. Är du gravid kan du ju berätta om vad du planerar packa ner i din skötväska. Är du med?

Innehållet i skötväskan förändras i takt med att Alicia växer. Det den innehåller nu innehöll den inte till fullo när hon var nyfödd. I huvudsak kan jag dela in innehållet i skötväskan i tre kategorier.


Mat: beroenden på hur länge vi ska vara borta packar jag ner mer eller mindre mat till Alicia i skötväskan. Men något som alltid finns i skötväskan är en burk med majskrokar och små kex, hennes pipmugg med vatten, haklapp, sked och en klämmis. Sedan har jag en mattermos som kan hålla maten varm eller kall upp till 7 timmar. Däri packar jag ner mat till lillan om vi ska bort en längre stund.

Hygien: blöjor, skötbädd, våtservetter, blöjpåsar, zinksalva, tvättlappar, hygienartiklar till mig, och desinfektions gel till händerna. Allt som behövs för att byta blöjor i farten utanför hemmet finns alltid nerpackat i skötväskan.

Bra att ha: en filt, paraply, nycklar, plånbok, leksaker, värktabletter, plåster, tuggummi, lypsyl, vantar, mössa, BVC häftet, och ett ombyte kläder till lillan. Dock var det väldigt länge sedan de sistnämnda behövdes men för säkerhets skull finns det alltid nerpackat.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer