27. En dag med Alicia

Det här är mitt bidrag till #denstorabloggutmaningen som @namnoribebisen och @bolmgren startat. Dagens ämne är: berätta om en dag ur ert liv. Är du med?

Alicia sover i vår säng om nätterna just nu, det är så mysigt. Framåt 6 på morgon börjar hon åla sig uppåt i sängen, innan hon vaknar av att hon är hungrig. Då får hon sin välling i sängen i min eller sin pappas famn, och snart blir hennes ögon tunga igen. Hon somnar om och brukar sova i några timmar, till cirka klockan 8-9. Oftast är hon så glad när hon vaknar, skrattar och busar, så glad av att se att även jag är vaken. Om hennes pappa fortfarande sover brukar hon peta på honom tills han vaknar, sedan ge honom en stor kram, så mysigt!

Sedan är det dags för blöjbyte, inte det lättaste med en busig 1 åring. Jag brukar försöka distrahera henne med en sång eller en leksak, då funkar det för det mesta och hon ligger hyfsat still. Sedan är det dags för kläder och frukost. Lillan brukar få lite yoghurt eller en macka med pålägg och lite mjölk i hennes pipmugg. Hon älskar att sitta där och pilla med sin macka och numera får hon i sig det mesta av den. Med undantag för de bitar hon glatt kastar till vovven vill säga.

Efter frukosten brukar vi leka en stund, fota dagens liten och bara mysa. Alicia fick många nya leksaker på sin födelsedag som hon gärna leker med. Hon säger titta! hela tiden, vill undersöka alla nya spännande saker. Tittar, känner, pillar, smakar, undersöker. Sedan sträcker hon ofta fram leksaken till mig, vill att jag ska titta också. Snart börjar lillan bli trött igen och det är dags för dagens första vilostund.

Jag bär upp henne till vår säng, lägger henne i min famn och sjunger vaggvisor för henne tills hon sommar. Sedan smyger jag ut så tyst jag kan, och försöker få lite sysslor gjorda, eller förbereder några inlägg till bloggen. Jag har babymonitor på för att höra när lillan vaknar igen, oftast sover hon i 1-2 timmar. Sedan är det oftast dags för mat och blöjbyte innan vi är redo för dagen. Kanske går vi ut en sväng och leker i trädgården, går en promenad eller åker ner på stan på något ärende, träffar en vän eller går till öppna förskolan.

Framåt tre/fyra tiden är det dags för dagens sista vilostund. Det är inte alla dagar lillan har tid med den längre, men om hon somnar sover hon även nu 1-2 timmar. Jag försöker skriva något inlägg till bloggen och börja med maten tillsammans med min man som kommit hem från jobbet vid den tiden, och lagom tills lillan vaknar är det dags för mat. Lillan brukar få äta det vi äter och sitter och övar på att äta själv, med en sked i ena handen samtidigt som hon äter med den andra.

Sedan blir det bus med pappan en stund, ofta sitter vi och läser i lillans böcker, det älskar hon. Bara myser vi i familjen, och snart börjar det bli kväller. Vi byter blöja och tar på pyjamasen, sedan är det dags för välling i soffan. Alicia brukar sitta uppkrupen i min famn under en filt, myser i sig vällingen. Läser en godnattsaga eller bara är, gosar innan det är dags att sova. Min man och jag turas om att natta henne efter det, och även nu sover hon i vår säng, somnar i famnen medan någon av oss nynnar godnattsånger. I mörkret brukar jag höra hur hennes andetag blir tunga, hon har somnat.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Mysiga dagar 🙌😍
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Jaa 😊💕
nouw.com/mammashus
jagochjuno
jagochjuno,
Åhå så mysigt 😍 kul ströläsa 😊
nouw.com/jagochjuno
jagochjuno
jagochjuno,
Eh. Kul att läsa, skulle det stå.
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Tihi. Jaa så mysigt. 😊
nouw.com/mammashus