3 månaders kontroll


Så var det dags för tre månaders kontroll med vaccination. Jag har varit så nervös inför Alicias allra första vaccination. Hur skulle hon reagera, kommer hon bli sjuk efteråt? Feber dan före dopparedan?

Trots att vi var ute i god tid kom vi till bvc i sista minuten, för nästan varenda parkeringsplats i hela staden var upptagen, tydligen många som behövde sistaminuten shoppa julklappar. I vanliga fall brukar vi klä av lillan i väntrummet och vira in hennes lilla kropp i en varm filt, men idag fanns ingen tid för det. Vår underbara, virriga barnmorska visade in oss på ett rum, sedan skulle lillan vägas och mätas. På en månad har Alicia ökat nästan ett kilo (!!!) i vikt, numera väger hon 6460 gram till sina 60,5 centimeter. Barnmorskan tittade även på lillans navel, med samma mummel som vanligt. Hon gillade inte riktigt hur den ser ut men det är inte säkert det är ett navelgranulom. Vi ska avvakta en stund till och hålla koll efter vätska.

Sedan var det dags för vaccination, mot bla. Kikhosta och hepatit b. Lillan fick sitta i mitt knä, jag höll hennes små händer i mina och försökte hålla mig lugn medan jag viskade lugnande ord till henne. Alicia log så fint och ovetande när två barnmorskor ställde sig på var sin sida av henne, med en spruta var, en i varje lår. Ett, två, tre - och sedan ett illvrål som fyllde hela rummet från hennes lilla mun. Det gjorde så ont i mitt mammahjärta av att se henne så ledsen. Så fort de satt plåster på de små låren tog jag upp henne i min famn och snart så tystnade gråten. Nu sover hon på mitt bröst och vi kan bara hoppas att febern håller sig borta.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer