3,5 månads kontroll Bvc


I början av veckan var det dags för en försenad tremånaders kontroll och vaccination för Saga på Bvc. Vi fick skjuta på besöket pga. Att vi fick Corona för några veckor sedan, men nu mår vi äntligen bra igen. Det var inte det lättaste att hitta parkering på stan, så det var tur jag var ute i god tid. Det första vi gjorde på Bvc var att väga och mäta Saga. Sist vi var där för 6 veckor sedan vägde hon 5750 gram och var 59,5 cm lång. Nu väger Saga 6725 gram och är hela 63,6 cm lång. Snälla stoppa tiden!

Leona vägde 6680 gram och var hela 62 cm lång vid tre månaders ålder. Alicia vägde vid tre månader 6460 gram och var 60,6 cm lång. Något mindre än Saga båda två alltså, men inte så stor skillnad, speciellt med tanke på att Saga var 3,5 månad vid besöket och de tre månader. Leona vägde 3405 gram och var 51 cm lång vid födseln mot Alicias 2870 gram och 49 cm, och Saga vägde 3460 gram och var 51 cm vid födseln. Ofattbart så små de var bara för en liten stund sedan!

Efter kontrollen skulle vi egentligen vaccinerat Saga, men tyvärr fick vi skjuta på det tills nästa besök då Saga varit konstig i magen i ett par veckor nu. När jag hade Corona så bajsade Saga bara en gång på två veckor, till skillnad mot varannan var tredje dag som hon gör i vanliga fall. När magen väl kom igång igen har hon bajsat oavbrutet, hon är inne på tredje veckan nu med orolig mage. Just nu bajsar hon flera gånger om dagen och den senaste veckan har det varit grönt, vad kan detta betyda? Med storasystrarna blev det så ibland när de fick tänder men jag kan inte minnas att det höll i sig så här länge, vi får hoppas att det vänder snart. Men som tur är mår hon bra i övrigt och verkar inte ha ont i magen.

Sjuksköterskan vågade inte ge henne sprutorna när hon inte var helt 100, och det förstår jag till fullo. Så först vid 4 månaders kontrollen får Saga sin vaccination, och det känns bra att hon får lite tid på sig att bli helt frisk tills dess. Andra dosen av rota vaccinet fick vi hoppa över, då Saga hinner bli för gammal tills nästa kontroll. Men kändes dumt att riskera att hon tex får tarmvred då hon som sagt inte är helt stabil i magen just nu. Sjuksköterskan sa att med endast första dosen av vaccinet skulle Saga i varje fall få ett 90% skydd så det är ju helt klart bättre än inget.

Barnen sover för natten, och vi har ätit lite god mat. Nu står fortsatt myskväll på schemat, lite onyttigheter och en film som nu närmar sig eftertexterna. De senaste dagarna har vi njutit till fullo av solen, och invigt sommarkläderna, så underbart! Vi har rensat i trädgården och i landen, trimmat häcken och ordnat nya land. Vi flyttade alla jordgubbar och smultron till en egen pallkrage, förhoppningsvis kommer plantorna trivas på sin nya plats. Tjejerna har badat i plaskpoolen för första gången i år, så mysigt! Nu hoppas vi på fler soliga dagar!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,

Visst är det härligt med ☀️🙏🏼☀️🙏🏼 Hoppas hon blir bra i magen snabbt nu

nouw.com/mariasvardag
mammashus
mammashus,

Så härligt ju! 😍Tack, det hoppas jag med! 🙏🏻

nouw.com/mammashus
jagochjuno
jagochjuno,

Tiden går så fort! Tänk att hon redan är tre månader?!

nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,

Allt för fort! Ja helt ofattbart! 😅

nouw.com/mammashus