4 månaders kontroll Bvc


I förmiddags var det dags för fyramånaders kontroll för Leona på Bvc. Det första vi gjorde på Bvc var att väga och mäta henne. Sist vi var där för fyra veckor sedan vägde hon 6680 gram och var 62 cm lång. Nu väger Leona 7300 gram och är hela 63,7 cm lång. På en månad har hon alltså ökat 620 gram i vikt. Snälla stoppa tiden!

Alicia vägde vid fyra månader 7335 gram till sina 65 cm. Med tanke på att Alicia var mindre än Leona när hon föddes så hade hon verkligen tagit igen det vid fyra månaders ålder. Alicia var alltså både längre och tyngre än Leona vid fyra månaders ålder! Leona vägde 3405 gram och var 51 cm lång vid födseln mot Alicias 2870 gram och 49 cm. Ofattbart så små de var bara för en liten stund sedan!

Sjuksköterskan pratade även om att det nu var dags för smaksensationer och att lite smått introducera gluten. Det är inget jag tänker stressa fram, utan det får ta sin tid. Jag tänker att Leona nu kan sitta med när vi äter, och lite smått smaka på vår mat när hon visar intresse. Något litet måste hon få smaka på på julafton med tycker jag, det får bli startskottet mot fast föda.

Barnen sover nu för natten, och vi har precis ätit lite god mat. Nu står en myskväll på schemat, lite onyttigheter och film. Kurera mig inför julhelgen. I morgon tänker jag steka julköttbullar, sedan är jag redo inför julafton. Julklapparna ligger under granen, julbaken är gjorda. Snart är det bara snö och jultomten som saknas. I år ser jag fram emot julen, att få uppleva allt med barnen.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Så mysigt 🌟 ska också steka köttbullar imorgon på en himla massa färs! Nästan 2,5kg så jag vet vad jag ska göra imorgon 🙈 baka julbröd & griljera skinka!
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Ja 😊 Oj, ja då har du att göra. Ska ge mig på 1 kg färs tänkte jag. 😅
nouw.com/mammashus