4 månaders kontroll + vaccination BVC


Igår var det dags för fyra månaders kontroll och vaccination för Saga på Bvc. Det första vi gjorde på Bvc var att väga och mäta Saga. Sist vi var där för två veckor sedan vägde hon 6725 gram och var 63,6 cm lång. Nu väger Saga 7075 gram och var hela 64,6 cm lång. Det var så skönt att hon gått upp lite i vikt trots hennes orolig mage den senaste tiden. När Saga var tre månader fick vi föräldrar nämligen Corona och vi fick skjuta på tre månaders kontrollen och vaccinationen som hon skulle fått då. Sagas mage var i obalans, ( i en hel månad faktiskt.) om det berodde på Corona eller inte vet vi inte riktigt. Men som tur är hennes mage nu bra igen.

Leona vägde vid fyra månaders ålder 7300 gram och var hela 63,7 cm lång. Alicia vägde vid fyra månader 7335 gram till sina då 65 cm. Båda lite tyngre än Saga vid denna ålder alltså, men antagligen beror det på att Sagas mage varit i obalans den senaste tiden. Saga vägde 3460 gram och var 51 cm lång när hon föddes, Leona vägde 3405 gram och var 51 cm lång mot Alicias 2870 gram och 49 cm. Ofattbart så små de var bara för en liten stund sedan!

När det var dags för sprutorna satt Saga i mitt knä, och jag höll hennes små händer i mina. Lyckligt ovetande jollrade Saga med barnmorskan tills hon stack det första sticket i låret. Förvåning följt av ett illvrål och gråt, så ont det gjorde i mitt mamma hjärta av att se hennes smärta. Och sedan var det dags igen, den andra sprutan i det andra låret... Stackars älskade barn! Saga fick feber framåt natten igår, så innan läggdags fick hon en Alvedon för att må lite bättre. Hon sov även stora delar av eftermiddagen. Jag var orolig inför natten då Alicia brukade bli dålig av biverkningarna efter vaccinationerna. Men turligt nog gick natten bra, och idag mår Saga lite bättre. Hon verkar va lite tröttare än vanligt bara, hoppas det vänder snart!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,

Skönt att natten gick okej! Illvrålet efter sprutorna är inte att leka med 😭

nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,

Nej verkligen inte, ett så hemskt ljud. 💔

nouw.com/mammashus
bergstrandanna
bergstrandanna,

Usch vad jag bävade inför de där första sprutorna! Skönt att det gick bra ❤️

nouw.com/bergstrandanna
mammashus
mammashus,

Jag med! Ja verkligen. ❤️

nouw.com/mammashus