5 års kontroll bvc


Idag hade Alicia tid för 5 års kontroll på BVC. Innan besöket satte vi oss tillsammans och tittade på bildspelet om besöket som finns på 1177s hemsida för att förbereda oss. Vi tittade även på en infofilm inför vaccinationen. Det var med nervösa men glada steg vi gick till besöket. Tänk, Alicias sista kontroll på bvc, nästa år är det skolsköterskan som tar över! Så fort tiden går, och vad stor Alicia börjar bli!

Alicia fick välja aktivitet på en tavla, först valde hon att rita medan jag och sjuksköterskan pratade. Förberedelser inför skolstarten. Det var mestadels frågor om Alicias hälsa, kost och allergier. Men Alicia är inte allergisk mot något som vi vet om, och har inte heller någon specialkost, så det gick ganska snabbt. Efter det valde hon att väga och mäta sig.

Numera är hon 111cm lång och väger 17,8 kg. På ett år har hon ökat 1 kilo i vikt och blivit 6,8 centimeter längre. En lång och smal tjej, på längden låg hon något över kurvan och på vikten en del under, så det var viktigt att vi höll koll på hennes vikt så hon inte går ner i vikt. Men hon äter bra så jag tror inte att det är någon fara, jag var likadan i hennes ålder.

Sedan var det dags att kolla synen, något de egentligen gör vid 4 årskontrollen, men sist blev sjuksköterskan inte nöjd med resultatet så vi fick göra testet igen. Hon fick ha på sig ett par glasögon som täckte för ena ögat och ha en skylt med olika bokstäver på i knät. Sjuksköterskan pekade sedan på olika bokstäver på tavlan medan Alicia fick peka på rätt bokstav på tavlan hon hade i knät. Alicia tyckte det var lite jobbigt det märktes men det gick bra, tills det var dags för de två sista raderna. De hade hon svårt att se, så nu är en remiss skickad till optikern, vi får se om hon behöver glasögon framöver.

Hon fick även en bok om hälsa som hon blev jätteglad över, så den ska vi läsa framöver. Sist valde hon att vaccinera sig, det märktes att hon var lite nervös. Alicia fick sitta i mitt knä medan hon fick sprutan, hon sa inte ett ljud när hon fick den, hon rykte inte ens till. Med ett plåster på så var det hela som bortglömt. Efteråt sa hon dock att det hade gjort lite ont, men det var inget som märktes på henne. Nu får vi se om hon får feber, jag hoppas att hon slipper!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer