5 månaders kontroll med vaccination

Kaos! Tror ni bilen startade när vi skulle åka till bvc!?

För en gångs skull var vi ute i god tid, jag var nyduschad, lillan utvilad och mätt. Jag klädde henne i hennes fina björnoverall och sedan skulle vi åka. Jag packade in lillan i bilen, gick runt till förarsidan för att starta bilen. Det hände ingenting, bilen var stendöd, måste vara batteriet. Panik!

Jag börjar ringa runt som en tok, lämnar ett meddelande på bvcs röstbrevlåda, kollar om någon kan skjutsa oss. Men alla var upptagna, så M fick gå ifrån jobbet en stund för att köra oss till bvc. Det kändes så taskigt och jobbigt att be honom om det, men vaccinationen är viktig och dessutom bor vi lite utanför stan så att gå är inget alternativ, om vi inte har en timme över och vill ha lite motion. Under tiden jag väntar på honom så ringer bvc upp mig, säger att det är lugnt och att de fortfarande har tid att ge lillan hennes vaccination. Tack!

Väl på bvc gick alla kontroller bra, förutom naveln igen. Nu var det allt lite kladdigt i den igen så nu ska den tvättas en gång om dagen framöver, och om den fortsätter kladda ska vi höra av oss. Kan den inte bara bli bra? Men lillan klarade av allt så bra, blev bara lite ledsen när hennes längd mättes, det var tydligen lite läskigt. Numera väger vår guldklimp 7820 gram till sina 66,5 centimeter. 

Sedan var det dags för vaccinationen. Då vi var försenade fanns det ingen annan barnmorska som kunde hjälpa till, så vår fick ta båda sprutorna efter varandra. Lillan fick sitta i mitt knä, glatt tuggande på sin giraff, och så stack barnmorskan henne i det ena låret. Ett gallskrik fyllde genast hela rummet, det gjorde så otroligt ont i mamma hjärtat att höra och att inte kunna trösta fören även den andra sprutan var given. Som tur är mådde liten bättre nästan direkt efter jag tagit upp henne i famnen.

Nu ligger lillan och sover i min famn, klart påverkad av sprutorna. Trött, ledsen och hon verkar ha ont i låren där sprutorna stack henne. Vi får verkligen hoppas att hon slipper febern som drabbade henne vid den förra vaccinationen. Stackars liten!


Jennifer <3

  • BVC

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,
Usch men skönt att allt löste sig med komma dit. Stackars liten 😔❤️
nouw.com/mrshenriksson
mammashus
mammashus,
Ja det var skönt. Så jobbigt att se henne må dåligt. ❤️
nouw.com/mammashus
FruWikstrom
FruWikstrom,
Kämpig dag för alla inblandade! ❤️
nouw.com/fruwikstrom
mammashus
mammashus,
Ja verkligen! Nu stiger febern med, 38,4 just nu. 😩
nouw.com/mammashus