6 månaders kontroll Bvc + vaccination


I förra veckan hade Saga tid för en tidig 6 månaders kontroll och läkarbesök med vaccination på Bvc. Det första vi gjorde på Bvc var att väga och mäta henne. Sist vi var där, tre veckor tillbaka, vägde hon 7470 gram och var 66,3 cm lång. Nu vägde hon 7890 gram och var 67 centimeter lång. På nästan en månad har hon alltså ökat 420 gram i vikt. Nu börjat vikten plana ut lite men fortfarande följer hon sin kurva.

Leona vägde 8580 gram och var 68,8 centimeter lång vid sex månaders ålder medan Alicia vägde 8330 gram till sina 68,5 cm. Leona var alltså tyngre och längre än Saga och Alicia vid sex månaders ålder. Värt att tänka på är att Saga vägdes en vecka innan sin 6 månaders dag, så nu vägde hon troligtvis lite mer. Leona vägde 3405 gram och var 51 cm lång vid födseln mot Alicias 2870 gram och 49 cm och Sagas 3470 gram och 51 centimeter lång.

Efter vägningen var det dags för en läkarundersökning. Läkaren kollade om hon kunde greppa med en hand, byta hand, om hon jollrade nyanserat, (den här gången vågade hon i varje fall sig på en falsett ton, sist vi var där var hon knäpptyst) kontrollerade ryggen, pulsen och lyssnade på lungorna. Allt såg bra ut skönt nog! Sedan var det dags för en försenad vaccination. Vi har fått skjuta på sprutorna lite då vi föräldrar hade covid och Saga hade obalans i magen när det var dags för första sprutan.

Saga fick sitta i mitt knä medan jag höll i hennes händer, läkaren stod på ena sidan och en sjuksköterska på den andra. Sedan räknade de ner från tre och gav henne en spruta i varje lår. Saga som först var så nöjd i mitt knä började gallskrika stackarn, hon förstod inte alls vad som hände. Medan jag försökte trösta henne blåste sjuksköterskan såpbubblor, så snart blev Saga glad igen skönt nog. Efteråt har Saga bara varit öm om benen, hon slapp feber skönt nog.

Ikväll står grillkväll på schemat tillsammans med efterlängtade släktingar, det ska bli så mysigt!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer