7. Min bebis och skärmtid

Dagens ämne såhär dag 7 i #denstorabloggutmaningen är min bebis och skärmtid. Bättre sent än aldrig att hänga på utmaningen som @namnoribebisen och @bolmgren startat, eller hur?

Jag har alltid tvn på när jag är hemma, ofta till och med om jag inte ens är i vardagsrummet. Det är mer för sällskapet än något annat, så att det inte blir helt tyst här hemma. Inte för att det blir tyst så ofta här längre, med en liten ett åring som springer omkring och busar. Men det sitter kvar sen tiden innan vi fick barn helt enkelt.

Alicia är inte direkt intresserad av tvn förutom om det kommer någon bra låt, då tittar hon upp för att sedan börja dansa. Hon verkligen älskar att dansa, och gör det till de flesta låtar hon hör. På morgonen när hon inte riktigt har vaknat än är enda gången på dagen hon annars visar intresse för tvn, antagligen för att hon är för trött för att busa. Då kan hon sitta en liten stund i min famn och gosa och halvsova och titta på tvn i några minuter innan hon vaknar till och vill ner på golvet och leka.

Jag kan använda min mobil i hennes närhet i nödfall men hon får inte använda den än. Jag försöker att inte använda den allt för mycket i hennes närhet utan vill hellre ha mitt fokus på lillan. Dock älskar hon att sno den och bita på den, tydligen är den en väldigt bra bitleksak. Än får hon inte titta på mobilen eller iPaden och än har hon inte heller sett på babblarna. Men jag kan tänka mig att visa det för henne snart, med tanke på hur mycket hon älskar musik så kanske hon kommer att gilla det, jag är bara inte riktigt redo för det än.

Jag ser inger fel i att andra låter sina barn titta på skärmen ibland, i lagom doser och så länge de inte använda den som barnvakt ser jag inga problem med det. Alla gör det som är bäst för sina barn.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
Va kul att du också hakar på utmaningen 😃
nouw.com/bolmgren
jagochjuno
jagochjuno,
Klart bättre sent än aldrig! Bra inlägg 😊
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,