Alicias andra månad


Här kan ni följa Alicias utveckling månad för månad i en utvecklingsrapport. I framtiden tror jag det kan vara roligt att gå tillbaka till och läsa, att minnas hennes första tid. Här kan ni läsa om hennes utveckling under hennes andra månad hos oss, 24/10 - 24/11.

Mat: Alicia helammas fortfarande och nu fungerar det väldigt bra, trots mjölkstockning emellanåt. Vi har inte vågat oss på att testa nappflaska och ersättning känns inte aktuellt.

Sömn: Alicia sover fortfarande mycket dag som natt. På dagen är hon något mer vaken än under hennes första månad. Nu sover hon invirad i en gosig filt i sitt babynest i hennes bedsidecrib. På natten vaknade hon för mat den första vecka i månaden ca klockan 1, 3, 6 och 8. Men i slutet av månaden vaknade hon först vid ca 3 och sedan vid 6 och 8.

Motorik: Motoriken är inte den bästa, ryckiga rörelser, det är så svårt för lillan att kontrollera armar och ben. Nu är lillan stark i nacken och lyfter på sitt lilla huvud så bra.

Kommunikation: Alicia kommunicerar med hjälp av olika skrik, och äntligen förstår jag och M de flesta olika ljuden direkt.

Förståelse: Det känns som om Alicia känner sig trygg med mig och M, hon känner igen oss även om hon kanske inte vet att vi är hennes föräldrar.

Andra personer: Alicia är lika gärna i min famn som i sin mormors, än så länge tycker hon om alla i sin omgivning. Förutom en läkare på bvc som var fasligt läskig.

Älskar: Alicias favoritplats är fortfarande på mitt eller Ms bröst, där känner hon sig trygg. Babynestet sover hon så gott i fortfarande. Nu har hon även upptäckt hur mysig hennes babysitter är, och så gott det går vevar hon efter leksakerna ovanför. Vagnen är också en storfavorit, det vill säga så länge vi är utomhus, gärna på en skogspromenad.

Just nu: Sakta men säkert blir Alicia allt mer vaken. Nu börjar hennes nyfikenhet för sin omgivning vakna, en sådan spännande tid!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer