Alicias fjärde månad

Här kan ni följa Alicias utveckling månad för månad i en utvecklingsrapport. I framtiden tror jag det kan vara roligt att gå tillbaka till och läsa, att minnas hennes första tid. Här kan ni läsa om hennes utveckling under hennes fjärde månad hos oss, 24/12 - 24/1.

Mat: Än så länge helammar vi. Alicia har ännu inte testat att äta från flaska och inte heller ersättning. Vi ser fram emot att nu börja med små smakprover, vi har köpt hem en "food feeder" som jag hoppas Alicia kommer gilla. Det ska bli så spännande att se lillans reaktion när hon får smaka på olika saker för första gången.

Sömn: Lillan sover oftast någon timme på förmiddagen och sedan någon timme på eftermiddagen, ibland mer, oftast i samband med amning. Runt klockan åtta brukar hon vilja amma en sista gång, sedan somnar hon i min famn, så mysigt. Jag eller M bär sedan upp henne till hennes babynest som ligger i hennes bedsidecrib. Vi virar in henne i en mysig filt och använder sedan en babymonitor tills vi går och lägger oss. Oftast sover hon numera gott natten igenom efter det. Hon brukar vakna för mat ca klockan 6 eller 7 för att sedan sova ett par timmar till innan det är dags att gå upp. Nu händer det ibland att hon sover från klockan 8 på kvällen till klockan 09:30 på morgonen.

Motorik: Sakta men säkert börjar motoriken bli lite bättre. Oftast får hon tag i tex. den leksak hon vill ha, och numera är rörelserna inte lika sega och ryckiga. Känna, klämma, studera - och stoppa i munnen. Nu vänder sig Alicia även från mage till rygg för första gången och att sitta med lite stöd är numera inga problem.

Kommunikation: Visst kommunicerar Alicia fortfarande med olika skrik, men hennes språk blir allt mer nyanserat. Nu jollrar hon för det mesta när hon är vaken, hon verkligen utforskar sin röst. Nya ljud kommer över hennes läppar varje dag. Med olika ljud kan hon numera visa glädje eller missnöje, om hon är uttråkad eller road. Hon har även så smått börjat sträcka sig mot oss om hon vill till oss. 

Förståelse: Alicia blir allt mer medveten om sin omgivning, men än förstår hon inte allt och kan bli rädd tex. om något går för fort. Hon är väldigt lättstörd numera om jag tex. ammar och hon hör M komma in i rummet, då tittar hon glatt upp och tappar intresset för mjölken, pappa är ju här! Nu går det även att busa med henne, då skrattar hon så sött. 

Andra personer: Alicia är mindre tykännig än tidigare just nu, men vill helst fortfarande vara hos mamma eller pappa. Mot andra personer i vår närhet är hon ofta blyg, eller blir till och med skrämd av dem. Men det är en stor förbättring än förra månaden då hon var väldigt tykännig.

Älskar: Alicia älskar sina leksaker just nu, speciellt en gosedjurs larv med bjällra i hon fick i julklapp av sin farbror. Hon kan studera den hur länge som helst, skaka den, smaka på den. Men mamma och pappa är de allra största favoriterna just nu.

Just nu: Det blir mer och mer fart på lillan för varje dag, hon blir allt mer rörlig och vände sig nyligen från mage till rygg för första gången. En storfavorit just nu är att mysa i soffan med mamma och pappa, sitta i knät under en filt med en leksak i handen. (Läs munnen.)


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Mikael
,
Grattis på 4-månadersdagen!!!
mammashus
mammashus,
Alicia skickar tackkramar och blöta pussar. ❤️
nouw.com/mammashus