Alicias första månad


Jag tänkte börja med en ny serie inlägg (något sent) här i bloggen där ni kan följa Alicias utveckling månad för månad i en utvecklingsrapport. I framtiden tror jag det kan vara roligt att läsa och se tillbaka på. Här kan ni läsa om hennes utveckling under hennes första månad hos oss, 24/9 - 24/10.

Mat: Alicia har helammats från födseln, även om det var kämpigt i början fick vi snart in en fungerande rutin.

Sömn: Den första tiden sov Alicia den största delen av dagen, och natten med för den delen. Vi försökte så gott vi kunde få Alicia att sova i sitt babynest, där kände hon sig trygg. Vissa nätter gick bättre än andra. I början hade vi babynestet emellan oss när vi sov, men i slutet av månaden kunde vi ha babynestet i hennes bedsidecrib. Det var svårt i början att slappna av och sova, många tankar snurrade runt i mitt huvud. I början sov hon så djupt att jag fick väcka henne och amma, men sedan vaknade hon och åt ca klockan 1, 3, 6 och 8.

Motorik: Alicias motorik var nästan obefintlig. Ryckiga rörelser, hon hade svårt att kontrollera kroppen överhuvudtaget. Sakta men säkert lärde sig Alicia att hålla upp sitt huvud litegrann, men det gällde att vara beredd på att snabbt stödja hennes lilla huvud igen.

Kommunikation: Den första månaden kommunicerade Alicia med oss med hjälp av olika skrik. Den första tiden kunde det vara svårt att förstå vad hon ville, men snart lärde vi oss att förstå vad de olika skriken betydde.

Förståelse: Än så länge förstod lillan inte så mycket, men hon var bra på att känna av sin omgivning. Om jag tex. var orolig eller stressad kände hon av det och blev också stressad. Som tur var har M lite mer is i magen än jag så i början var det bra att ha honom vid min sida, han kunde lugna oss båda.

Andra personer: Lillan kunde slappna av och trivdes hos vem som än höll henne. Hon somnade i famnen på de flesta hon träffade.

Älskar: Alicia fullständigt älskade att få ligga i min famn, med hennes lilla huvud och öra mot mitt hjärta så hon kunde höra mina hjärtslag, precis som hon var van vid i magen. En annan favorit var hennes babynest, det trivdes hon så att sova i.

Just nu: Den första tiden handlade om att lära känna varandra och hitta rätt i min nya roll som mamma. Tänk att just du, älskade lilla vän, hade gömt sig där i min mage.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer