Alicias sjunde månad

Här kan ni följa Alicias utveckling månad för månad i en utvecklingsrapport. I framtiden tror jag det kan vara roligt att gå tillbaka till och läsa, att minnas hennes första tid. Här kan ni läsa om hennes utveckling under hennes sjunde månad hos oss, 24/3 - 24/4.

Mat: Än så länge ammar vi men vi har börjat med smaksensationer. Alicia har tagit ett steg bakåt när det gäller matglädjen. Hon började matvägra och vill inte öppna munnen. Vi testade BLW, och det har gjort att hon börjar hitta tillbaka till den ursprungliga glädjen. Att försöka äta själv är så mycket roligare. Alicia äter rån, majskrokar, vår mat om vi äter något lämpligt, klämmisar och gröt. Storfavoriten hittills är banan. Broccoli eller lax måste vara det värsta hon vet.

Sömn: Lillan sover oftast någon timme på förmiddagen och sedan någon timme på eftermiddagen, ibland mer, oftast i samband med amning. För första gången har vi lyckats natta henne i sin säng och inte i min famn, även om vi oftast fortfarande nattar henne så. Nattsömnen den här månaden har varit oroligast hittills. Runt klockan åtta brukar hon vilja amma en sista gång, sedan somnar hon i min famn, så mysigt. Jag eller M bär sedan upp henne till hennes bedsidecrib. Noga stoppar jag (eller M) in det tunna täcket under sovormen så att det ligger på plats natten igenom, och inte glider upp över ansiktet. Vi använder sedan en babymonitor tills vi går och lägger oss. Ofta vaknar hon en gång i timmen, och somnar om när jag vaggar henne i min famn och sjunger. När vi går och lägger oss så antingen sover hon natten igenom efter det eller så får hon sova bredvid mig i sängen om hon är orolig. Oftast sover hon numera gott natten igenom efter det. Hon brukar vakna för mat ca klockan 6 eller 7 för att sedan sova ett par timmar till innan det är dags att gå upp.

Motorik: Sakta men säkert börjar motoriken bli bättre.
Nu står hon även hyfsat stabilt om vi håller i henne och hon har även tagit sina första steg när jag håller henne under armarna. I gåstolen springer hon fram så fort. Sitta klarar hon utan stöd även om det fortfarande är lite ostabilt. Nu får hon tag i de sakerna hon riktar in sig på och numera är rörelserna inte lika sega och ryckiga. Klåfingrig är nog rätt ord, nu gäller det att tänka snabbt annars har lillan stoppat en hand i ens mat eller kastat ner något på golvet. Känna, klämma, studera - och stoppa i munnen. Nu vänder sig Alicia åt båda hållen hur lätt som helst och hon blir allt mer mobil för varje dag som går, nu övar hon för fullt för att lära sig att krypa. Nu kan hon klappa mammas hand, vinka, sträcka sig mot den hon vill till och brumma med munnen.

Kommunikation: Visst kommunicerar Alicia fortfarande med olika skrik, men hennes språk blir allt mer nyanserat. Nu jollrar hon för det mesta när hon är vaken, hon verkligen utforskar sin röst. Den här månaden sa lillan även sitt andra ord, pappa och jag kunde inte varit stoltare! Nya ljud kommer över hennes läppar varje dag. Med olika ljud kan hon numera visa glädje eller missnöje, om hon är uttråkad eller road. Hon sträcker sig nu mot oss om hon vill till oss. Nu kan hon även vinka hejdå.

Förståelse: Alicia blir allt mer medveten om sin omgivning, men än förstår hon inte allt och kan bli rädd tex. om något går för fort. Hon är väldigt lättstörd numera om jag tex. ammar och hon hör M komma in i rummet, då tittar hon glatt upp och tappar intresset för mjölken, pappa är ju här! Nu går det även att busa med henne, då skrattar hon så sött. Hon förstår att jag är hennes mamma, och ropar efter mig om hon vill ha min uppmärksamhet. Det går även att lära henne nya saker, hon härmas ofta.

Andra personer: Alicia är inte speciellt tykännig just nu, dock lite blyg. När hon är trött vill hon gärna vara hos mig eller sin pappa men annars går det bra att vara hos andra.

Älskar: Alicia älskar
sina bitleksaker, speciellt giraffen Sophie, då det kliar i tänderna, och att springa runt i gå stolen. Men mamma och pappa är de allra största favoriterna just nu.

Just nu: Alicia fick nyligen sina första två tänder, i underkäken, så nu bitar hon på allt! Det kliar i hennes stackars mun. Hon bitar så det nästan gnisslar på sina bitleksaker. Dessutom kämpar hon för att lära sig krypa, och blir så frustrerad när det inte riktigt går som hon vill. Men snart så!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Det går så galet snabbt, men är dock roligt att läsa och se vad vi har att vänta!
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Ja det går så fort! Kul att du tycker det. 😊
nouw.com/mammashus