Allt annat än en god morgon

Sömnlösheten är total. Ännu en vakennatt följt av en tårfylld förskolelämning.

Det har varit en kämpig natt följt av en ännu tuffare morgon. Leona har varit sjuk sedan i helgen. Först var det halsont och hosta som höll henne (och därmed mig) vaken om natten. Hon har sovit oroligt eller inte alls, det är så jobbigt att se henne så dålig. Men nu har hostan övergått i en rejäl förkylning. Snoret rinner från hennes lilla näsa och det gör det svårt för henne att både andas och att äta.

Hon har kämpat med andningen hela natten, det gör det så svårt för mig att koppla av. När jag väl lyckats somna så har Leona vaknat, hon har faktiskt varit mer vaken än hon sovit inatt om jag ska vara ärlig. Jag skulle gissa att jag fick ihop två tre timmars osammanhängande sömn, så ni kan ju gissa hur pigg jag är nu. Att amma har knappt häller gått då Leona inte fått luft genom näsan stackarn.

Självklart vaknade vi båda när min man gick upp till arbetet, så idag tog vi morgon redan vid klockan sex. Vi hann göra oss iordning och förbereda både frukost och kläder innan vi väckte storasyster som skulle iväg till förskolan. Men trots all förberedelse så blev det allt annat än en god morgon. Alicia var inte alls på sitt vanliga glada humör utan hon var ledsen. Hon ville inte alls till förskolan idag.

Jag har aldrig sett henne så ledsen tidigare. I varje fall inte om hon inte har slagit sig. Det var totalt hjärtekrossande. Redan hemma var hon lite ledsen och gnällig, men i bilen bröt hon ihop. ”Inte åka! Åka hem mamma! Åka till mammas hus!” Sa hon gång på gång medan stora krokodiltårar rann ner för hennes kinder. Det var så otroligt nära att jag vände och åkte hem igen, men det kändes som att jag bara sköt upp problemen på framtiden om jag gjorde så.

Att lämna henne på förskolan var det svåraste jag gjort på länge. Hon klängde sig fast vid mig och var helt hysteriskt, hon grät och sa att hon ville åka hem. Och jag ville inget hellre än att göra just det. Men istället tog en pedagog emot henne i sin famn, jag gav Alicia en sista kram hejdå och sedan gick jag, det var så otroligt jobbigt att höra hur ledsen hon var där inne. Jag bröt nästan ihop på vägen till bilen, mitt mammahjärta skrek i uppror.

När jag kommit hem ringde jag för att kolla hur det gick och tydligen hade Alicia lugnat sig snabbt. Hon älskar förskolan i vanliga fall och nu lekte hon för fullt med de andra barnen. De fick testa olika instrument och när jag ringde spelade Alicia på en träflöjt. Jag hörde det underbara (o)ljudet i bakgrunden, det gjorde mig så glad. Jag kan se hennes glädje framför mig när hon försöker spela på det lilla instrumentet.

Men jag är fortfarande så kluven till att låta Alicia gå på förskolan nu när jag är mammaledig. Visst hon går bara 15 timmar i veckan och i vanliga fall trivs hon så bra, men jag vill hellre ha henne hemma hos mig. Om det inte varit en sådan otrolig brist på förskoleplatser hade jag inte tvekat en sekund. Men jag vill inte stå utan plats när jag har två barn att skola in nästa vår när jag börjar arbeta igen...


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Styrkekramar <3 <3
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Tack! ❤️❤️
nouw.com/mammashus