Andra natten i eget rum

Inatt sov Alicia den andra natten i sitt nya rum. Det är en stor omställning för henne att gå från att samsova med oss föräldrar till att sova i egen säng i eget rum, men än så länge går det jättebra. Vi tar det lugnt i hennes egen takt, ska inte stressa fram något, så får vi hoppas att det går bra även framöver. Vårt sovrum är mitt emot hennes med en liten hall emellan, dörrarna står öppna mot varandra så om hon skulle vakna på natten är det bara att gå några meter för att komma in till oss. Hit är hon alltid välkommen.

Jag var nervös inför hur nattningen skulle gå, lite extra då min man inte var hemma och kunde hjälpa till om det skulle behövas. Men efter allt bus igår var Alicia jättetrött. Precis som första natten var hon lite orolig först, men det visade sig vara för att det var lite körigt i magen. Ett blöjbyte och lite gos senare somnade hon så gott. Jag hade babymonitorn i högsta hugg och lyssnade efter minsta ljud uppifrån, men det kom aldrig något. Liten var helt utslagen.

Jag hade större problem att koppla av än hon, låg och vände och vred på mig länge innan jag somnade. Seperationsångest rev i min kropp men Alicia snosade så gott i rummet bredvid. Det var först vid ett av alla toabesök för den gravida mamman vid halv fem på morgonen som lillan vaknade. Så typiskt att jag störde hennes sömn, men så mysigt det var när hon kröp ner bredvid mig och hennes pappa i sängen framåt morgonen. När han åkte iväg till jobbet kramade jag om vår älskling länge och njöt av hennes närhet, ända tills hon vaknade framåt nio. Nu står en mamma/dotter dag på schemat!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer