Årsresumé 2017


Året 2017 har präglats av en sak. Eller rättare sagt en person, vårt lilla lejon, lillasyster, Leonas ankomst till världen. Efter en tuff höst 2016 efter förlusten av vårt lilla frö, firades det nya året in med ett litet pyre växande i min mage och en stark längtan brinnandes i våra hjärtan. Början av året var kantat av rädsla för att förlora även den här graviditeten. Rädslan nästan lamslog oss när jag började störtblöda i vecka nio i mitten av januari. Men vår lilla hade änglavakt, så mot förmodan mådde lillasyster bra där inne och vi fick se hennes lilla hjärta slå för första gången på ultraljud.

I början av januari började jag även jobba på mitt nya arbete efter mammaledigheten med Alicia. Jag arbetade som barnledare åt svenska kyrkan. Höll i öppet hus, sångstunder, klappa och klang och olika barngrupper. Ett riktigt givande jobb och jag trivdes som fisken i vattnet. Ett arbete som varje dag utmanade min lite mer blyga sida och tvingade mig att öppna upp och våga ta för mig. Att vara omringad av barn dagarna i ända gjorde saken än bättre. Alicia började därmed på förskolan för första gången, och det var så tufft att vara ifrån henne. Men det var lärorikt för oss båda skulle jag tro.

I början av februari var det dags för kubultraljudet. Till var otroliga glädje såg allt bra ut, och jag började sakta känna mer tilltro till att graviditeten skulle gå bra, trots den ständiga oron som slet i mig. Efter några dagar där vi njöt av vår lilla hemlighet för oss själva gick vi sedan ut med graviditeten. Vilken glädjeyra! I mitten av februari når bloggen en ny nivå, nämligen hela 100 följare. I slutet av februari tittar fyra nya tänder ut i Alicias mun, då saknades bara kindtänderna. Det var även dags för hennes 18 månaders kontroll och vaccination, allt såg bra ut skönt nog. I övrigt bestod hela våren av förkylning, influensa och magsjuka efter varandra. Jag var nästan mer sjuk än frisk kändes det som.

Någon vecka in i mars kände jag äntligen den första efterlängtade sparken från lillasyster. Jag var nu i vecka 18 och det kändes så lugnande att få nästan dagliga livstecken där innifrån. I mitten av mars hade lillasyster blivit så stark att även min man kunde känna sparkarna mot sin hand utanpå magen. Vilken underbar upplevelse! I slutet av mars var det dags för rutinultraljudet, det finns inte mycket som går upp emot att få se sitt lilla barn leva rövare i magen. Vi fick även reda på att vi väntade en lillasyster, vilken glädje! Lillasyster ville inte ligga still ens en liten stund så några bilder fick vi inte på henne. Den sista mars hade halva graviditeten passerat och nu började äntligen nedräkningen mot vårt lilla lejons ankomst.


I slutet av april var vi med Alicia på hennes första kosläpp. Hon blev så glad av att se alla kor skutta av glädje, det var så roligt att se. Att se korna springa och skutta sådär är verkligen något alldeles extra. Under månaden letade vi även efter en syskonvagn för fullt. Vi velade mellan en Emmaljunga eller en Bugaboo donkey, tillslut föll vårt val på den sistnämnda. Vi är mer än nöjda och använde vagnen flitigt under våren och sommaren. Alicia börjar prata mer och mer för varje dag och snart är hon en liten pratkvarn som älskar att sjunga. Ord blir till meningar och snart sjunger hon hela sånger.

I början av maj gick vi ner på tvåsiffrigt, bara 99 dagar kvar tills lillasysters beräknade ankomst. Att tiden kan gå så otroligt sakta och snabbt på samma gång, det är nästan ofattbart. Men graviditeten med lillasyster gick så mycket snabbare än med storasyster, tiden bara försvann känner jag såhär i efterhand. I början av maj kände jag även lilla minis hicka för första gången där innifrån. Underbart!! Leona övade att andas där inne och jag njöt av att känna lilla busfröts hicka. Vi (hrmm, min man) byggde en sandlåda åt Alicia som hon sedan invigde i mitten av maj. Som hon har lekt i sandlådan sedan dess! I maj använder Alicia toaletten för första gången, om än motvilligt.

I början på juni arbetar jag min sista dag för året och jag går hem för att njuta av den sista sommaren som en familj på tre och inväntar bebis. Även Alicia tar uppehåll från förskolan för att vara hemma och mysa med mig. Vi fortsätter renoveringen igen av barnens rum för att det aka stå klart till lillasysters ankomst. Jag och Alicia njuter av dagarna. Går långpromenader i skogen, går ner till sjön och badar, leker i trädgården, sandlådan, och träffar vänner. Vi firar midsommar med svärföräldrarna och min mage växer sig allt större, vi har nu passerat vecka 30.


I juli går även min man på semester. Vi besöker Skullaryds älgpark och Alicia skuttat av glädje av att se alla älgar och hjortar. Att sitta still var inte det lättaste men som hon njuter. I början av månaden gifter sig min bästa vän och vi får gå på deras fina bröllop, en riktigt underbar dag som jag kommer minnas länge. I slutet av månaden åker vi på semester till Öland med min familj, varma soliga dagar med god mat, grillkvällar och havsbad. Jag var nu i vecka 37 och förlossningen närmade sig med stormsteg, jag njöt av varje dag som gravid. När vi kommit hem från Öland i slutet av juli blir jag överraskad med en babyshower av mina nära och kära, jag blev så otroligt glad!

Till första augusti står barnrummet klart och Alicia sover i sitt rum för första gången. Jag är riktigt nöjd med rummet och Alicia verkar trivas och älskar att leka med alla sina leksaker hon har där. Månaden lillasyster är beräknad i är här men än dyker inte bebis upp. Beräknat datum passeras och jag passar på att njuta av min lilla familj in i det sista. Vi träffar vänner, badar och går långpromenader för att förhoppningsvis starta förlossningen. Natten till den 23 augusti, 8 dagar över tiden startar sedan förlossningen. Klockan 23 känner jag första värken, men jag försöker vila och samla krafter inför förlossningen. Lite innan fyra på morgonen vaknar jag av att vattnet går, sedan går det fort. En snabb drömförlossning, ingen smärtlindring behövdes, utan det räckte med min mans trygga hand. Klockan 08:26 den 23/8, på sin morfars födelsedag ser Leona dagens ljus, så otroligt älskad från första stund.


Hela september tog min man ledigt från sitt arbete så att vi alla kunde lära känna vår nya familjemedlem. I slutet av september fyllde Alicia två år, och det firade vi stort med familjen. I samma veva lärde sig även Alicia att räkna lite smått. Ibland kan hon räkna till tio, ibland blir det lite fel ordning. Jag la även märke till att alla Alicias mjölktänder nu hade kommit. Jag märkte inte ens av när de sista tittade fram. Nu har hon 20 små tänder i sin mun. I slutet av månaden började min man att arbeta igen och jag fick testa på att vara hemma med två små för första gången. Det gick förvånansvärt smidigt. Det känns som att Leona alltid har varit en del av vår familj, hon var vår saknade pusselbit. Leona bjöd även på sitt första svarsleende, helt magiskt!

Oktober präglades av sjukdom. Höstblåsorna slog till, båda barnen men även jag blev riktigt sjuka. Hög feber, prickar, ont i halsen, ingen höjdare direkt. För Leona blev det riktigt illa då hon var så pass liten och fick feber, så det blev en tur till barnakuten för att säkerställa att hon var okej. Efter en tuff tid då det knappt gick att amma henne då hon hade så ont i halsen vände det tillslut. Jag oroade mig inför nästa kontroll på Bvc men allt såg bra ut, och det märktes inte på kurvan att Leona varit sjuk, hon växte som hon skulle.

I november hade Leona vuxit ut sitt babynest. Jag gav mig på att sy henne en sovräv så att hon fortfarande skulle känna sig trygg om natten i sin bedsidecrib. Räven älskar hon och än så länge sover hon så gott däri. Alicia blir allt mer självständig och har kommit på att hon ”kan själv” som vi får höra allt oftare. Hon vill klä på sig själv, borsta tänderna och vill helst inte ha min eller sin pappas hjälp. Vi begav oss även till Jönköping och träffade fina Anna och Juno, gick på Jönköpings länsmuseums lekutställning som jag varmt kan rekommendera om ni har vägarna förbi.


December handlade om att förbereda inför julen. Skapa en magisk jul för barnen. Jag julbakade, slog in julklappar och pyntade för fullt. Vi firade sedan jul hos svärföräldrarna, det var riktigt mysigt. Vi har även hunnit med att fira jul med min mamma, och barnen har fått så många fina julklappar. Idag, på självaste nyårsafton, vände Leona runt och la sig på mage själv för första gången. Hon rullade sedan själv tillbaka till rygg, jag är så glad och stolt här hemma! Nu står en nyårsmiddag med vänner på schemat, ett lugnt nyår med min lilla familj. Precis så som jag vill ha det. Gott nytt år allesammans!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
vilket underbart inlägg 😍
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Tack! 😘
nouw.com/mammashus