Återbesök på bb

I förmiddags hade vi tid för ett återbesök på bb. Jag hade oroat mig innan hur natten skulle fungera då vi skulle upp tidigt för att åka till Eksjö som ändå är nästan en timme bort, och hinna lämna storasyster hos sin mormor innan. Inte det lättaste om man inte sovit något på natten. Men till min glädje hade vi en riktigt bra natt, så jag har oroat mig i onödan.

Alicia sov hela natten i sin säng för första gången, i vanliga fall vaknar hon någon gång mitt i natten och kommer in till oss. Mammas stora/lilla duktiga tjej! Lillasyster snosade så gott även hon, bara en amning följt av blöjbyte under natten. Helt otroligt! Men det lär nog bli ändring på det framöver skulle jag tro, så jag passar på att njuta så länge det varar.

Jag har sovit så dåligt sedan lillasyster kom. Inte för att hon har hållit mig vaken utan för att jag har haft svårt att koppla av. Denna ständiga oro. Andas hon? Är hon hungrig? För varm? För kall? Andas hon? Behöver hon en ny blöja? Andas hon? Minsta lilla ljud så måste jag kolla till henne, men är det för tyst är det samma sak. Jag minns att det var precis likadant med Alicia i början, så jag försöker hålla det i minnet, det blir bättre.

Något annat som spelar in och stör nattsömnen är denna hemska mjölkstas. Redan dag två började jag känna hur mjölken rann till och just nu är det hemskt. Brösten är så svullna, tunga och ömma så jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Jag som i vanliga fall alltid sover på sidan har stora problem att nu sova på rygg, för på sidan går verkligen inte när de är så här ömma. Men snart borde de komma i balans, som jag längtar tills dess!

Så hur gick det på återbesöket då? Även detta är något jag oroat mig för, om allt ser bra ut med vårt lilla lejon och att hon inte gått ner allt för mycket i vikt. Självklart hann vårt lejon med att att både kissa och bajsa på skötbordet hos läkaren, och inte bara en gång utan två gånger. Men alla tester såg bra ut. Hörsel, leder, reflexer mm vart godkända. Sedan var det dags att lägga vår lilla på vågen. Vid födseln vägde hon 3405 gram och kan ni gissa vad hon väger nu?

3415 gram! En ökning på hela 10 gram! Ofta går ju nyfödda ner i vikt de första dagarna men inte vårt lilla lejon. Upp! Mjölken har verkligen kommit igång och likaså hennes lilla mage, nu ska allt bara komma i balans med... Det kan ju ta sin lilla tid och är inte allt för kul men nu är vi på rätt väg. Tänk att vårt lilla lejon nu passerat sin födelsevikt! Mammas duktiga lilla tjej!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer