Att amma offentligt

Det är en självklarhet för mig att alla ska få amma offentligt om ens lilla barn är hungrigt. Det finns inget naturligare, det är ju det brösten är till för. För mig handlar det bara om att samla på mig mod för att våga göra det, men än har jag inte gjort det. Detta kan ibland göra allt lite krångligt och någon gång har jag ammat i bilen när lillan är hungrig. Att göra det ute bland folk har jag helt enkelt inte vågat mig på än. Jag känner mig inte trygg med att amma offentligt även om jag tycker att det är en självklarhet att man ska få göra det.

Till att börja med; var ska jag amma? Då jag bor i en liten stad i Småland finns tex. inga amningsrum i shoppingcentret, inget shoppingcenter heller för den delen. Visst finns alternativet att gå in på BVC och amma där, men det är ju inte alltid man är i närheten när lillan blir hungrig. 

Som tex. de gånger jag tagit en fika med en kompis, då har jag alltid varit nervös innan, tänk om lillan blir hungrig, vad ska jag göra då? Hittills har lillan sovit sig igenom fikat, men det kan ju ändra sig. Ska jag amma där och då, försöka amma lite diskret mitt på caféet? Just nu känner jag mig helt enkelt inte redo för det. Eller kanske gå in på toaletten och amma, där finns inga dömande blickar, ingen som råkar få se för mycket och vi kan amma i lugn och ro. Men att jag ens överväger det här alternativet ger mig dåligt samvete. Lillan ska inte behöva äta inne på toaletten, det ska inte vara det mest tilltalande alternativet, då är det något som är fel med vårt samhälle. Vi får helt enkelt vänta och se vad jag väljer om jag hamnar i den situationen.

Hur gör och tänker ni? Tips och råd mottages gärna.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

mammashus
mammashus,
Tack! Jag ska försöka med det nästa gång, försöka fokusera på Alicia, tack för hjälpen!
nouw.com/mammashus
ceciliawahlman
ceciliawahlman,
Har oxå svårt för det där men egentligen varför ska man, som du säger..
Vi var på dollarstore för ett tag sen, Filippa hade precis ätit (i bilen) o somnat o jag tänkte åh vad bra! Men efter en stund inne på dollar skrek hon o då förstod jag att det var dags att amma igen.. Jag tänkte först åh nej, jag vågar inte!
Men sen fick jag bara fokusera på mitt lilla barn, hon behövde mat o trygghet. Så jag satte mig på en pall där o bara körde!
Men jag förstår dig, fullt ut..
nouw.com/ceciliawahlman
mammashus
mammashus,
Mm får göra så jag med nästa gång, försöka fokusera på henne. Hoppas jag vågar!
nouw.com/mammashus