Att äta själv

Lillan fick idag testa på små mumsiga gurkringar.


Jag skar några tunna skivor av gurkan, och tog bort en bit av den vattniga mitten av gurkan, så att den blev lite mer greppvänlig för lillan. Perfekt litet snack tänkte jag, perfekt leksak tänkte lillan. Jag vet inte hur många gurkringar lillan slängde ner på golvet innan hon tillslut förde den lilla ringen till munnen, försiktigt smakande.

Avvaktande är nog det ord som beskriver lillans reaktion på gurksmaken. Speciellt förtjust vart hon inte. Inte äcklad heller. Även om hon inte åt mycket, knappt någonting, tror jag det svalkade och var skönt för hennes lilla mun och tänderna som är påväg. Förhoppningsvis vänjer hon sig snart vid den nya konsistensen, jag tänkte att det är bra att lillan får prova på lite olika konsistenser på mat och inte bara puré. Banan i foodfeedern, morot, ja lite allt möjligt tänkte jag att hon ska få smaka på. 

Även att försöka äta själv lite smått måste ju vara väldigt lärorikt för henne, av många olika anledningar. Både för koordinationen, och även för självkänslan. Så hon själv kan bestämma hur mycket hon vill äta och i vilken takt. Utforska maten på egen hand. Blir nog en blandning av detta i framtiden tills hon är stor nog att klara av att äta all mat själv. Ge henne frihet att försöka äta själv men att hjälpa henne lite på traven.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

detblirbattre
detblirbattre,
Åh jag är så feg med sådant pga är så rädd att han ska sätta i halsen. Måste börja våga lite mer känner jag
nouw.com/detblirbattre
mammashus
mammashus,
Mm det är lite läskigt när det inte är puré men bara man har uppsikt och är försiktig så. 😊
nouw.com/mammashus