Att berätta om graviditeten för familjen


Vi hade länge funderat fram och tillbaka om när vi skulle berätta om graviditeten för våra familjer. Vi ville inte berätta för tidigt om något skulle hända igen. Men samtidigt ville vi ha deras stöd. De senaste gångerna har vi berättat för den närmaste familjen ganska tidigt. När vi fick missfall var det skönt att ha deras stöd, så det var det som avgjorde att vi berättade redan i v. 9 för familjen den här gången. Det och att det blev allt svårare att dölja magen, jag fick konstant tänka på hur jag klädde mig för att inte avslöja något.

Så redan i vecka 9 valde vi att dela med oss av vår glädje, på morsdag. Jag gjorde morsdagkort till hela familjen. På framsidan målade jag av Leonas fotavtryck från när hon bara var några veckor gammal. I kortet skrev jag lite olika beroende på vem kortet var till men såhär skrev jag till min mamma: ”Till världens bästa mamma/mormor på morsdag. Din morsdagpresent blir lite försenad i år då ditt tredje barnbarn är beräknad först i januari. 2021-01-11. <3 <3 <3”

(Vid kub ultraljudet flyttades beräknad födsel till 9/1.) Att se glädjetårarna i mina mammas och även svärmors ögon när de öppnade kortet var obeskrivligt. De blev lika lyckliga som vi. Oroliga förstås, att något skulle gå fel igen, men så förväntansfulla. De hade inte misstänkt någonting, så det var så roligt att få dela med sig av en så glädjefylld nyhet. Jag fick en innerlig kram av min mamma, som sa mer än tusen ord. Trygghet, kärlek, oro, förståelse. Allt kommer att bli bra. Nu håller vi tummarna att allt går bra och att tjejerna blir storasystrar i januari!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer