Att få ett cancerbesked

Detta inlägg presenteras i samarbete med For life.

Stöd kampen mot cancer!

Även om det inte handlar om en själv är det beskedet alltid hjärtkrossande och skrämmande. Sensommaren 2013 hade min farmor inte känt sig på topp, och åkt på flera undersökningar för att ta reda på vad problemet var. Så en dag ringde de från sjukhuset och bad henne komma in för ett samtal. Här borde varningsklockorna ringt men av någon anledning trodde ivarjefall jag att det inte var något allvarligt.

Då kliniken låg i en grannstad åkte jag, pappa och farmor dit tillsammans den där höstdagen som skulle förändra allt. Nervöst satt jag och pappa kvar i väntrummet medan farmor träffade läkaren som skulle gå igenom provsvaren med henne. Jag satt och pillade på en medfaren tidning, försökte lugna nerverna och få tiden att gå. Så tittar jag upp, och ser farmor komma runt hörnet. När våra blickar möttes sa hennes ögon mer än tusen ord. Luften försvann från mina lungor, och jag och pappa sprang fram och kramade om henne där i väntrummet, jag ville aldrig släppa taget. Läkaren sa att jag har cancer. Ord som för alltid kommer finnas fastbrända i min hjärna. Min älskade farmor. Cancer.

Tiden efter beskedet var som i en dimma, jag tror ingen av oss tänkte klart. Dagar fyllda av prover och undersökningar men framförallt en kall hand om mitt hjärta. Oro och skräck. Men för farmors skull var vi starka, hela familjen samlades och gjorde vårt bästa för att stödja henne. Snart blev det dags för operation, och en tuff återhämtning för farmors del. Följt av en kamp för att vinna mot monstret. Läkarna var hela tiden hoppfulla, de trodde de fått bort hela tumören som tur var, och de gav oss hopp för framtiden mitt i allt mörker.

Nu, tre år senare, är farmor cancerfri. Hon går fortfarande på täta kontroller i två år till men hon är stark, tappade aldrig hoppet, gav aldrig upp och vann tillslut kampen. Jag är så otroligt glad att få ha henne i mitt liv och att hon fick träffa lilla Alicia. Det hade inte varit samma sak utan henne vid min sida.

Alla borde få ha kvar sina älskade i sitt liv. Att få en andra chans tillsammans. Detta skulle inte vara möjligt utan cancerforskning, allas hjälp och stöd. För mig var det självklart, var med och bidra du också. Forlife är ett företag som genom sin roll som anordnare i Jobb- och utvecklingsgarantins sysselsättningsfas hjälper deltagarna att skaffa erfarenhet, meriter och referenser för framtida jobb genom ett aktivt arbete till förmån för cancerforskning. Gå in på www.forlife.nu och stöd kampen du också, alla bidrag gör skillnad!


--------------------------------------------------------------

I samarbete med


Texten är godkänd av alla berörda.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229