Att glömma bort sig själv

Som nybliven mamma har mitt fokus förflyttat sig från mig till min lilla dotter, jag är först och främst mamma. Jag själv kommer i bästa fall i andra hand. Men oftast lång längre ner på listan än så, min man, vårt hus, våra djur, ja listan kan göras lång. Då är det lätt att glömma bort sig själv i alla måsten, och de senaste dagarna har det blivit allt mer påtagligt.  

Om jag för en gång skull hinner gå ner på stan med lillan för att shoppa, då är det numera något nytt till lillan som inhandlas. Förr kunde jag gå i timtal i affärer, letandes efter den där perfekta tröjan eller byxan. Sen lillan föddes har jag knappt köpt något till mig själv, bara det nödvändigaste, som något amningslinne. Numera går det fort i affärerna, lillan gillar nämligen inte att åka vagn inomhus. Oftast befinner vi oss på stan av sociala orsaker, för att träffa en vän och få lite frisk luft och kanske en fika. Denna förändring är ingenting negativt, utan det är så det bör vara. 

Det är så det är att vara mamma. Jag har nu hjärtat på utsidan av kroppen. Om lillan är ledsen kan jag inte tänka, mitt hjärta går sönder. Mitt barn har högsta prioritet, jag gör vad som helst för min älskling och det är så det ska vara. Men det gäller att inte tappa bort sig själv i all denna nya kärlek.

Igår förmiddag kände jag mig plötsligt vimmelkantig, och det var först då det gick upp för mig att jag inte tagit mig tid att äta frukost än. Lillan var mätt och belåten, låg och jollrade i sitt babygym vid min sida. Jag hade fyllt på hundarnas vattenskål, hällt upp deras mat och sökt deras kloka blick för att sedan nicka ett varsågod. Katterna mumsade glatt på sin mat medan jag sysselsatte mig med olika hushållssysslor.

Att det skulle krävas att jag skulle bli yr för att jag skulle förstå att även jag måste äta för att fungera är inget jag tar lätt på. Och då gäller det inte bara just den här incidenten, utan flera, det gäller livet i stort. För att kunna vara en bra mamma måste jag ta hand om mig själv. Om jag mår bra mår i utsträckning lillan bra. Det måste bli ändring. För allas vår skull.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Väldigt viktigt inlägg!
nouw.com/jagochjuno
mynameisjossan
mynameisjossan,
Hej svejs. Kul att du hittade hit ♥

Aspergers Syndrom är min vardag, mitt liv. Jag är en hundtokig tjej, som inte har någon egen hund och drömmer dagligen om den dagen då den drömmen slår in.

Bor och lever i egen lya. Går gärna på promenad med en hund som heter Frida, vilket är en blandning av chow chow, soft weaten terrier och lappsk vallhund.

Jobbar två halvdagar och två heldagar på ett dagcenter i min kommun.

Älskar Instagram, datorn, Photoshop, fotografera, naturen, hundar och lyssna på musik.

Vill du följa mig på Instagram: Barbiedockan

Hoppas att du kommer trivas i min blogg. Tipsa gärna andra om bloggen. Det är i första hand en blogg om Aspergers Syndrom.
nouw.com/mynameisjossan
Vera
,
Så kloka ord mitt Hjärta!