Att göra fotavtryck

Tavlan får bo i bokhyllan tills den hittar sitt rätta hem.

Idag försökte jag för andra gången göra fotavtryck på lillan. Första gången var när hon var en månad gammal. Jag hade köpt hem ett sett från nätet, med en trasa och ett visst papper. Jag torkade hennes händer och fötter med trasan, sen tryckte jag dem mot papperet. Då uppstod ett avtryck, utan att behöva kladda med någon färg. Smidigt och bra.

Idag tänkte jag alltså försöka mig på det igen, efter inspiration från en video som min kompis Anna visade mig. (Anna har också en blogg, henne hittar du här: Namnoribebisen.) På videon såg det så smidigt och lätt ut. Hon rullade fötterna med färg, tryckte sedan fötterna mot papperet, så att hälarna överlappade varandra och avtrycket bildade ett hjärta.

Men det var verkligen svårare än vad jag kunde tänka mig. Jag valde ut tre färger: blått, grått och grönt, tre färger som ofta återkommer på lillans saker och som jag tänkte inreda hennes barnrum med. Alicia fick sitta i mitt knä medan jag med andra handen duttade färg på hennes fot med en svamp, och sedan försökte jag trycka hennes lilla fot mot papperet på golvet. Alicias fötter gled runt på papperet i färgen, ibland så var det för lite färg på, eller så flyttade hon på sina små vackra tår. När vi var klara var det lika mycket färg på mig som det var på papperet. Men något litet fick vi allt ihop, men om det verkligen ser ut som ett hjärta det får ni avgöra.


Hand och fotavtrycket vi gjorde när Alicia var en månad gammal.

Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Jag tycker att det blev himlans fint hördu!
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Vera
,
Tycker det ser ut att ha gått mycket bättre än när vi skulle göra på dig!! 😊