Att klä om en fotpall - DIY

Igår kväll hade jag lite tid över och passade på att klä om vår fotpall/sypuff. Länge har idén om att klä om puffen funnits i mitt huvud men jag har inte tagit tag i det. Men nyligen sprack tyget på så det var bara att leta efter några passande tyger. Jag föll för dessa två, ett ljusgrått möbeltyg och ett ljusgrått fusk fårskinn. Stilrent, ombonat och mysigt, jag blev så nöjd om jag får säga det själv. Jag har aldrig klätt om en möbel eller liknande innan, men laddade upp med häftpistol och symaskin. Det skulle visa sig vara mycket lättare än vad jag föreställt mig, antagligen för att fotpallen har en så pass enkel form. Inte en enda svordom under hela arbetet, det säger en hel del. Hur fotpallen såg ut innan hittar du här.

Jag började med locket till sypuffen, där jag redan innan tagit bort tyget. Sedan skruvade jag bort undersidan, en träskiva, för att komma åt och fästa tyget där under. Jag mätte och klippte ut en bit av fårskinnet med sömnsmån. Sedan la jag fårskinnet med rätsidan ner på bordet och placerade locket åvanpå, med undersidan upp. Efter det var det bara att börja spänna och häfta fast tyget. En liten bit åt gången, noga med att vecken bara hamnade på undersidan och inte på sidan av puffen. Fick vika som små tårtbitar av tyget som jag sedan häftade fast, funkade kanon. När allt var klart skruvade jag fast undersidan igen.

Att klä själva kroppen av puffen var lite klurigare men gick väldigt smidigt. Jag mätte och klippte ut en bit av tyget även här med sömnsmån. Sedan la jag tyget om puffen med avigsidan ut. Försiktigt nålade jag ihop tyget lodrätt, så tajt jag bara vågade. Sedan lirkade jag av tyget igen, markerade ut där jag nålat för att lättare kunna sy en raksömn där. Jag sydde två gånger (jag testade på pallen innan jag sydde en andra gång att den passade) för att sömmen skulle bli extra stark sedan var det bara att häfta fast tyget. På undersidan fick jag skruva av fötterna så jag kom åt att häfta fast tyget, när de var på plats igen var fotpallen klar för användning. Jag är så nöjd!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer