Att klippa banden - somna i egen säng

Igår hände det, för första gången. Alicia somnade i sin egen säng, med sin kaninsnuttis tätt intill. Liten börjar bli stor.


Den senaste tiden har liten haft det svårt att komma till ro på kvällen. Det började med sommartiden, det ställde till det för henne. Att det var så ljust när hon var trött gjorde inte saken bättre. Att natta henne brukade vara smidigt men som nu behöver göras både två och tre gånger. Hon vaknar så lätt, sover oroligt och får inte ro. När jag lägger ner henne i sin säng vaknar hon ofta till, blir så ledsen, och vill upp i famnen igen.

Vår kvällsrutin har varit att vi byter om till pyjamas framåt kvällen, släcker ner och sänker ljudet på tvn, skapar en lugn stämning och visar att det börjar bli kväll. Att det är så ljust nu har ställt till det, och gjort att lillan har haft svårt att få ro. I vanliga fall brukar jag amma henne en sista gång i soffan, och hon somnar så gott i min famn. Sedan bär jag eller M upp henne till hennes bedsidecrib och bäddar in henne så mysigt för natten. Men de senaste dagarna har hon vaknat lika snabbt igen.

Nu har vi börjat dra för i sovrummet, så det blir mörkt och mysigt, bara haft en liten nattlampa tänd i hallen utanför. Igår försökte jag natta henne som vanligt, men så fort jag la ner henne vaknade hon igen. Sedan vaknade hon till när hennes pappa sade något. Efter det var det kört, hon hade ingen ro och var allmänt missnöjd. Jag bestämde mig för att försöka med något nytt och bar upp lillan till sovrummet.

Först vaggade jag henne i min famn, sjöng för henne. Men så kom jag att tänka på att somnar hon i min famn nu, så vaknar hon säkert när jag lägger ner henne ändå. Det är lika bra att börja i rätt ände. Så jag bäddade ner henne i sin säng, med hennes kaninsnuttis tätt intill. Jag la mig i min säng bredvid, med min hand på hennes bröstkorg. Vaggade henne lugnt. Lillan vände och vred på sig, och jollrade för fullt. Jag schyschade henne, andades med djupa andetag och fortsatte vagga henne. Sakta började hon gosa in sig, och lugna ner sig. Och så somnade hon!

Jag får så blandade känslor. Det är ju bra om lillan kan somna på ett annat sätt än på mig, även om jag helst inte vill det. Det är så underbart när lillan snosar i min famn, det är bland det bästa jag vet. Men jag förstår ju hur viktigt det är för framtiden att hon kan somna i sin egen säng. Att vi båda ska kunna natta henne. Men när det väl blir verklighet, som igår, då känns det som att hon blir så mycket äldre på en gång. All logik är som bortblåst. Min lilla tjej. Jag är inte redo. Inte än.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Vera
,
Lika viktigt att mamma får vänja sig oxå! 😊 Det är ett av de viktigaste jobben som förälder att hjälpa sina små till självständighet! Det känns i hjärtat, men belöningen är att se att de är starka, orädda och självständiga individer fulla med kärlek om några år! Du är en så fin människa och mamma! Är så stolt över dig! ❤️❤️
mammashus
mammashus,
Ja det är klart, så är det ju. 😊 Tack, du är bäst! ❤️❤️
nouw.com/mammashus
jagochjuno
jagochjuno,
Juno ska bannemig alltid sova i min säng 😉
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Haha så känner jag med emellanåt.
nouw.com/mammashus