Att laga barnmat

Jag handlade igår hem lite nyttigheter och planerar att göra flera storkok med mat åt lillan framöver. Recept kommer upp här i bloggen allt eftersom. Jag hoppas verkligen att lillan kommer tycka om det. Det ska bli så spännande att få se hennes reaktion på alla nya smaker hon kommer få prova på. Undrar vad som kommer bli hennes favorit?

Jag tänkte göra lite olika fruktpuréer, de brukar lillan gilla, som hon tex. kan få till gröten. Jag tänkte göra bla. aprikospuré och päronpuré, som jag sedan kan frysa in och använda framöver. Nyttigt och gott. Jag tänkte även försöka mig på att göra hemmagjord gröt åt henne, och grötpinnar. Mixa lite olika frön och havregryn till en grötmix som det sedan bara är att ta några skopor av och blanda med vatten för att sedan koka, lika smidigt som med köpe gröt.

Jag tänkte även göra lite olika frukt och grönsaksstavar till lillan, försöka vänja henne vid olika konsistenser och smaker. Gurka, morot och banan. Än så länge har hon bara smakat mosad banan i food feedern, och det älskar hon. Så det ska bli kul att se vad hon tycker om att få en bananstav att hålla och äta själv utav. Gurka har hon fått små, små bitar av, och då fick hon kväljningar. Vi får hoppas det går bättre den här gången. 

När hon blir lite äldre tänkte jag börja göra storkok av lite mer vanlig mat till henne, sådant som även vi vuxna äter. Redan nu har hon lite smått fått smaka på det vi äter men bara väldigt lite och försiktigt, små smaksensationer. Snart är hon 6 månader och hon verkar redo för att snart få försiktigt smaka och äta lite mer varierad mat, små smakprover. Jag hoppas lillan kommer gilla det.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Så himla bra att du hinner testa allt innan Juno är tillräckligt stor. Går få så många bra tips då 😉
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Vad kul att du tycker det! 😊 Haha kommer kunna tipsa om vad som inte funkar med sen. 😅
nouw.com/mammashus