Att lära sig sitt namn

Tidigare har Alicia inte haft en aning om att just hon heter Alicia, ja inte heller att hon har ett namn eller är en person. Precis som med alla bebisar, så har det varit de grundläggande behoven som styrt. Men sakta men säkert har Alicias personlighet utvecklats mer för varje dag som gått. Redan nu har hon börjat utveckla de små egenheterna som är grundstenarna i hennes personlighet.

Nyligen har Alicia börjat upptäcka sig själv i spegeln. Förut när jag höll upp henne framför en spegel har hon möjligtvis tittat på mig, och tillslut skrattat åt mig om jag grimaserat. Men nu studerar hon sitt eget ansikte och vågar till och med sig på ett blygt leende. Inte helt säker på vem det är som tittar tillbaka på henne i spegeln, men på god väg att göra det.

I morse låg jag och Alicia och myste i sängen efter att M gått till jobbet, så som vi så ofta gör. Lillans uppmärksamhet hamnade på vår hund, Freja. Jag sa Alicias namn och då tittade hon frågande på mig istället. Så har hon aldrig gjort tidigare, då har hon reagerat på ljud, inte på sitt namn. Så underbart att se! Efter det har jag testat det flera gånger och oftast har hon reagerat likadant. Mitt mammahjärta svämmar över av kärlek!


Jennifer <3

  • Alicia

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Åh det är så spännande att läsa om alla hennes utvecklingar! 😃
nouw.com/jagochjuno