Att låta pappan ta över

Igår eftermiddag avbröt jag mammaledigheten några timmar och åkte till grannstaden för att jobba. Det var dags att planera inför höstterminens babysim. M tar hand om lillan lika mycket som jag i vardagen, det vill säga när han inte jobbar. Visst har han tagit hand om henne ensam några gånger tidigare, men aldrig såhär länge innan.

Då jag helammat och lillan har vägrat att ta flaska har vi inte varit ifrån varandra långa stunder tidigare. Kortare avbrott som att åka och handla medan lillan varit hemma med M, men aldrig i nästan 5 timmar som det handlade om igår. Den senaste tiden har lillan lärt sig att äta mer och mer mat, även om hon fortfarande ammar mycket. Så nu börjar det bli lättare att låta pappa ta över. Tekniskt sätt vill säga.

Mentalt var det svårt att åka ifrån mina älsklingar. Speciellt när det dessutom handlar om en bilresa på 45 minuter, om det skulle krisa är det en bit att åka innan jag kan komma hem igen. Under hela planeringen satt jag och kikade på mobilen, vad var klockan? Hur länge till kan jag vara borta? Är lillan jätteledsen där hemma? Matvägrar hon?

Ni kan tänka er min lättnad när telefonen aldrig ringde och när jag sedan kom hem till mina hjärtan. Allt hade gått över förväntan. Hon hade ätit, lekt och tillochmed sovit en stund i sin pappas famn. För bara någon vecka sedan hade det varit omöjligt, hon har vägrat att nattas av sin pappa. Men de senaste dagarna har det gått jättebra, så skönt. Nu känner jag mig lättad inför att börja jobba igen, även om jag helst av allt skulle vilja vara mammaledig länge till.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,
Va härligt ❤️
nouw.com/mrshenriksson
mammashus
mammashus,