Att skriva förlossningsbrev - Tips

Vad ska man skriva i sitt förlossningsbrev? Vad får man inte glömma?

Om vi går tillbaka ett år i tiden, så var jag höggravid med lilla Alicia i magen. Jag gick länge och tänkte på hur jag skulle formulera mitt förlossningsbrev, vad som var viktigt för mig att det fanns noterat. Jag letade runt på nätet efter mallar men hittade ingen jättebra, så jag gjorde om en så som jag ville ha den. Det blev en lista i punktform med mitt och min mans namn och personnummer överst.

Här är de punkter som jag valde att ha med i mitt förlossningsbrev:

  • Tidigare graviditeter/förlossningar.
  • Övrigt.
  • Smärtlindring.
  • Oro/extra stöd.
  • Önskemål.

Jag skrev lite under varje punkt, vad jag tyckte och tänkte. Under övrigt skrev jag in allergier/överkänslighet, och strök sedan under det viktigaste, att vi har en viss sjukdom i släkten, så att det inte skulle missas om kejsarsnitt blev aktuellt.

Under smärtlindring skrev jag om mina tankar kring ämnet. Att jag ville undvika epidural om det gick, så länge det var bäst för mig och vår lilla. Jag ville gärna testa alternativa mer naturliga metoder stället, så som varma bad, akupunktur mm.

Under oro/extra stöd skrev jag att jag var orolig över att spricka och ville ha hjälp att förebygga det så mycket det nu går, gärna med våta handdukar. Jag skrev också att det var viktigt för mig att få amningen att fungera, att jag ville ha mycket stöd tills det fungerade.

Under önskemål skrev jag att jag ville ha en lugn och trygg stämning på rummet, att jag ville undvika kejsarsnitt om det inte blev absolut nödvändigt för vårt barns hälsa. Att jag ville få upp vår lilla bebis på bröstet direkt efter födseln om det var möjligt, och att pappan gärna ville klippa navelsträngen. 


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Läste de ditt brev? Mig lyssnade de inte alls på första timmarna.
nouw.com/millasmat
mammashus
mammashus,
Ja, jag gav mitt brev till barnmorskan och hon läste det. Vad tråkigt att de inte lyssnade på dig, vad arg jag blir!
nouw.com/mammashus
bolmgren
bolmgren,
Det känns mer akutellt att skriva förlossningsbrev kommande förlossning, för nu har jag vart med om det och man vet mer hur man vill ha de 😃
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Ja men precis, nu vet du mer hur du vill ha det. 😊
nouw.com/mammashus