Att välja brudklänning

I somras bad vi om barnvakt för första gången för en längre stund och begav oss till Linköping för att köpa en brudklänning. Vi sa att vi ville ha en dag på tu man hand, äta gott och bara vara, men det var inte riktigt hela sanningen. Visst, vi gjorde allt det, men dessutom åkte vi till en brudbutik och provade ut en brudklänning.

Att välja sin brudklänning är något som de flesta tjejer har fantiserat om sedan de var små. Jag hade en tydlig bild av vad jag ville ha, något enkelt, klassiskt men gärna med en känsla av vintage. Gärna med spets men inte för mycket och sedan ville jag inte ha en för stor eller stel klänning. Böljande tyg, inte med en massa glitter, något stilrent. Det var något alldeles speciellt att gå där och titta på alla brudklänningar med sin trolovade, precis som jag alltid drömt om. Jag kunde inte låta bli att le där jag gick och kände på alla de lena tygerna. Jag valde ut några vackra klänningar som jag ville prova. Det var med fjärilar i magen jag gick in i provrummet.

Tro det eller ej, men den första klänningen jag provade var den jag sedan valde. Den kändes rätt direkt, men trots det provade jag några till för att känna mig säker på att jag valt rätt. Men gång på gång gick tankarna tillbaka till den där första klänningen, det var den jag jämförde alla andra klänningar med.

Sömmerskan nålade klänningen, den skulle få tas upp och sys in, och dessutom ville jag göra några ändringar. Klänningens liv hade lite glittrande stenar som jag inte var så förtjust i, så de valde jag att ta bort. Sedan gjorde vi om ryggen lite, öppnade upp för en djupare vringad urringning. Det var med nerverna på helspänn vi kom tillbaka till brudbutiken en vecka innan bröllopet för att se om klänningen passade. Låt mig säga så här, att amma när du provar ut klänningen och sedan sluta innan bröllopet var inte min bästa idé. En hel del fick sys in på överdelen av klänningen om jag säger så.

När alla ändringar var gjorda var det återigen dags att testa min brudklänning. Försiktigt, försiktigt klev jag nervöst i klänningen igen, och jag fick hjälp att dra upp dragkedjan, jag ville inte att min man skulle se den igen innan den stora dagen. Först vågade jag inte lyfta blicken till spegeln, rädd för att jag skulle ångra mitt klänningsval eller att den inte skulle passa. Men när jag tittade upp och såg mig själv i spegeln visste jag, det var i den här klänningen jag ville lova att dela resten av mitt liv med mitt livs kärlek.Foto: @annaochkameran @namnoribebisen


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

jagochjuno
jagochjuno,
Den klänningen passade så himla fint på dig 😍
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
eschutz
eschutz,
Åhh så fin 😍😍
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Stinasmamma
Stinasmamma,
Superfin klänning! 😍😍
nouw.com/stinasmamma
mammashus
mammashus,
Vera
,
Den var DU helt enkelt!! SÅ vacker! Precis som du, älskade unge!❤️❤️
mammashus
mammashus,
Tack fina mamma! ❤️
nouw.com/mammashus