Babysim - det första dyket

Babysim lektion 1, termin 2.


I förmiddags var vi på babysim, fortsättningskursen här i stan. Det var så skönt när allt klaffade, lillan var mätt och utvilad när det var dags att åka. Så är ju inte alltid fallet. Även i omklädningsrummet gick allt jättebra, lillan klagade inte alls utan satt och lekte i babyskyddet. För en gångs skull behövde vi inte stressa och var ombytta och klara 10 minuter innan lektionen startade.

Idag började en ny grupp med nybörjare, och det var så kul att se att vi kände igen några ansikten. Väl i bassängen var Alicia först lite stel som vanligt, men började snart plaska i vattnet. Vi sjöng en sång och repeterade gamla övningar, medan instruktören pratade med nybörjarna. Lillan älskar fortfarande att "flyta" på rygg och brukar passa på att suga på sina tår, eller att dra mamman i håret.

Sedan var det dags för det fasade dyket. Jag höll lillan i mina händer, så att hon flöt på mage i vattnet. M stod vid min sida och instruktören berättade hur vi skulle göra. Jag skulle räkna till 3, blåsa på lillans ansikte och sedan doppa hennes ansikte lite snabbt och försiktigt i vattnet, samtidigt som instruktören hällde lite vatten på lillans huvud.

Jag var ganska nervös när jag stod där, men det kändes bättre än vad jag förväntat mig. Ett. Två. TRE! Och sedan plask! Lillans ansikte var inte under vattnet mer än en sekund, och när hon kom upp kollade hon på mig med stora förvånade ögon. Vad hände? Jag berömde henne snabbt och sa att hon var såå duktig, lillan hostade till och sedan log hon ett stort leende mot mig.

När det var Ms tur fick lillan en kallsup, men trots det blev hon inte ledsen. Jag kände mig så stolt över vår duktiga lilla tösabit. Allt gick helt klart över förväntan. Nu är det två veckors uppehåll på babysimmet innan det är dags igen, det känns lite tråkigt faktiskt, vi har så kul under lektionerna. Men jag har en känsla av att tiden kommer springa iväg tills dess, det brukar den göra.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

ellenida
ellenida,
Tänk så olika det kan vara 😊 våra dyk på lektion nr 2 i fortsättningskursen så håller jag/sambon i Emilia och när hon sträcker sig framåt mot den andra av oss tippar vi ner henne i vattnet så den andra fångar upp henne, efter att hon kommit ned under vattnet. Spännande, och alla alternativ funkar säkert lika bra 😊
nouw.com/ellenida
mammashus
mammashus,
Ja visst är det olika! Jag är utbildad babysiminstruktör, och jag har lärt mig ett tredje alternativt dyk. Verkar finnas många! Det ni gjorde verkar spännande! 😊
nouw.com/mammashus
Julialinneaj
Julialinneaj,
Vilken mysig bild!😍🌸
nouw.com/julialinneaj
mammashus
mammashus,
Tack! 😊🌸
nouw.com/mammashus
mandy,
från vilken ålder börjar man vanligtvis med babysim?
www.betterwords.blogg.se
mammashus
mammashus,
Från 3 månader kan man börja med babysim. 😊
nouw.com/mammashus