Babysim 17/4

I förmiddags var vi på babysim. Lillan sov oroligt inatt med, och vaknade hela 7 gånger. Men trots det kände jag mig pigg, så skönt. Lillan åt och somnade precis lagom, en timme innan vi skulle åka, det känns så bra med rätt förutsättningar i bagaget så att hon inte blir ledsen i badet. Idag stannade M hemma, och fortsatte renoveringen av lillans rum, och istället följde Lillans farmor med.

Det var så skönt att ha någon som kunde hjälpa till med lillan i omklädningsrummet, speciellt om hon skulle bli ledsen, som en säkerhet. Men Alicia var så duktig, satt glatt i babyskyddet och lekte med en bitleksak medan vi bytte om och duschade. Efter badet var lillans farmor till en stor hjälp, så idag hann jag med en riktig dusch utan stress med både schampo och balsam.

Precis som förra gången var lillan som en fisk i vattnet, plaskade och sprattlade för fullt. Så kul att hennes intresse för att bada har vaknat! Lillans farmor älskade att se Alicia bada och simma, och skrattade åt det mesta lillan gjorde. Hon testade även på att hålla i henne, simma med henne, till lillans förtjusning. Idag fick de små öva på att hålla i en stång, hålla sig över vattenytan. Lillan bara kollade frågande på mig, vad förväntar du dig att jag ska göra egentligen?

Hon fick även testa på att försöka krypa upp på kanten, lära sig att ta sig upp ur vattnet om hon skulle trilla i. Vi lockade henne med en leksak, men det var väldigt svårt, än så länge, för henne att ta sig upp. Men snart så, det skulle vara en sådan lättnad om hon lär sig det. Hon testade även på att för första gången "simma" mellan mig och sin farmor. Hon satt på sin farmors ena knä, och hon höll lillan i höfterna. Jag stod på en armlängds avstånd och lockade på henne.

Alicia började sprattla med benen och visade att hon ville till mig. Hon hoppade i, alldeles ivrig och glad. Jag tog emot henne, hjälpte henne att simma till mig. Så glad lillan blev, det var så kul att se. Efter det så dök jag några gånger med henne, och nu är hon så duktig, van, och vet när hon ska hålla andan. Min stora tjej! Nu är vi hemma, och M och hans pappa håller för fullt på att fixa i lillans rum. Det är renoveringskaos i hela huset. Tänk när lillans rum är klart, längtar!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer