Babysim, lektion 1

Alicias söta badbyxor är en julklapp från hennes gammelfarmor. 

Nu har vi nyligen kommit hem från lillans första babysimlektion. Jag hoppas kunna ta några fina bilder på framtida lektioner, dokumentera lillan första äventyr i vattnet. Jag hade länge sett fram emot detta, att få se lillans reaktion när hon kommer ner i bassängvattnet för första gången. Jag var orolig innan hur all logistik skulle fungera, om det skulle bli en skrikfest i omklädningsrummet. Men allt gick över förväntan. Inte ens efter badet när vi skulle duscha och byta om blev hon ledsen. 

Alicia låg på en dyna när jag duschade och bytte om till badkläder. Hon bara tittade storögt på mig, verkade undra vad vi skulle hitta på. Väl vid bassängen fick vi och de två andra familjerna titta på när några något äldre bebisar inledde sin lektion med en namnsång. Sedan demonstrerade instruktören några olika grepp på en docka innan vi fick gå i vattnet. 

Jag höll Alicias lilla kropp tätt intill min när vi gick i, sedan satte jag mig sakta ner, sänkte ner henne i vattnet. Alicias ögon blev stora som tefat när hon kände vattnets värme runt sig, men snart blev hon nyfiken på denna nya värld. Vi turades om att hålla i lillan, lekte med henne medan vi provade de olika greppen. Som avslutning fick vi tillsammans med de lite äldre barnen fånga och samla ihop bollar. Lillan förstod inte riktigt vitsen, när hon väl fångat en boll och ville undersöka den var det dags för att lägga ner den i korgen igen. Alicia var så nöjd i våra armar, verkade njuta av all uppmärksamhet och det varma vattnet. Det kändes så stort att efter att ha stått på den andra sidan så att säga, som instruktör, få göra detta med vår dotter. Tillsammans med M, som en familj. 


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer