Babysim, lektion 3 + tips


Det kan vara svårt som nybliven mamma/förälder att få in en fungerande rutin i omklädningsrummet med sin lilla älskling, det var mycket det som gjorde mig nervös inför det första babysimmet. Här nedan kommer jag skriva om några tips jag snappat upp som babysiminstruktör och som deltagare, men vi har fortfarande mycket att lära oss, så kom gärna med era bästa tips.

Vi startade dagen med bebisgos, vi myste kvar i sängen lite extra och lillan åt sig mätt och go innan det var dags att göra oss redo att åka till babysimmet. Att liten är utvilad och mätt innan babysimmet är en viktig grund för att hon ska orka med babysimmet, det tar verkligen på hennes krafter och efteråt sover hon stora delar av dagen.

Idag testade vi något nytt i omklädningsrummet. Jag tog med babyskyddet in i simhallen, och det funkade jättebra för oss. På babyskyddets handtag har vi satt fast en liten kaninskallra som lillan älskar att leka med. Lillan är fortfarande för liten att sitta i en barnstol, och att ligga på en dyna på golvet var ingen hitt. Jag gjorde iordning lillan först, tvättade hennes lilla rumpa och satte på hennes söta små badbyxor. Sedan virade jag in henne i handduken och satte henne i babyskyddet medan jag duschade och bytte om. Däri kände hon sig mycket tryggare, lekte med kaninen eller så hon tittade storögt på mig. Jag har alla småsaker som ska med in i duschen i en liten plastpåse, ett smidigt sätt att få med sig alla saker när man även har sitt lilla barn i famnen.

Väl i bassängen var lillan till en början inte alls imponerad när vi först sjöng en namnsång och sedan gick igenom några övningar vi gjort under föregående lektion. Men snart upptäckte hon hur kul det var att plaska med sina små händer och ben, och att skvätta vatten på sin mamma och pappa.

Idag började vi även öva inför det kommande första dyket. Vi räknade till tre sedan blåste vi på hennes lilla ansikte så att hon reflexmässigt skulle hålla andan. Sedan hällde vi vatten på oss själva innan instruktören räknade ner, blåste och hällde lite vatten på lillan. Alicia reagerade nästan ingenting, höll andan och tittade lite smått förvånat på mig. Jag hoppas att även det första dyket kommer gå bra när det är dags för det. Vi har övat en del hemma på detta sedan hon var liten, hon brukar även få duscha med mig, så hon är ganska van nu att få vatten i ansiktet och på huvudet.

På slutet av lektionen började Alicia bli trött, ville helst bara gosa och gned sig i ögonen. Det var lite halvhjärtat hon försökte fånga in de färgglada bollarna i vattnet, hon gosade hellre in sig tätt intill mig eller M, så mysigt.

Jag duschade lillan först, sedan svepte jag in henne i handduken medan jag duschade. Men lillan var trött och lite gnällig, så det gällde att duscha snabbt. När vi var klara gick vi in i förbastun, och därinne i värmen torkade jag av lillan. Hon lugnade sig snabbt och njöt av värmen. Efteråt klädde jag på henne och satte henne i babyskyddet medan jag gjorde mig iordning, hennes ögon blev allt tyngre och snart satt hon där och halvsov.

Nu är vi hemma och lillan är helt slut, ligger och sover så gott i sitt babynest. Ms föräldrar är påväg hem till oss, så ikväll blir det en lugn familjekväll med god mat.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer