Besök på Mvc

I förmiddags hade vi tid hos mödravårdscentralen igen, och idag hängde Alicia med för första gången. Ja hela familjen, då min man har semester just nu, det var så mysigt! Alicia fick höra lillasysters hjärtslag för första gången, hennes ögon spärrades upp av förundran när hon hörde dem. Älskade unge! Det var underbart att ha med dem båda och att göra Alicia mer delaktig i graviditeten, även om jag inte till fullo tror hon förstår vad allt innebär. Att hon snart ska bli storasyster. Men som vi längtar!

Vi vägde mig i vanlig ordning, jag hade gått upp 1 kg sen sist vi var där, vi tog blodtryck och blodsocker, och allt såg bra ut som tur är. Lillasyster har nu äntligen lagt sig med huvudet neråt, det var fortfarande rukbart men i startläge. Det trodde jag verkligen inte för den senaste veckan har hon snurrat runt för fullt där inne, och jag har känt hennes hicka åt alla möjliga håll. Kanske just för att hon letade efter rätt position som hon förhoppningsvis nu stannar i.

Den enda anmärkningen var symfys måttet. På tre veckor hade det endast ökat med 1 cm, från 29 cm vecka 30 till 30 cm nu i vecka 33, snart vecka 34. Det var precis likadant när jag väntade Alicia, livmodern växte inte på flera veckor och då fick jag göra TUL (tillväxtultraljud) flera gånger. Men Alicia mådde bra, var bara liten, -27% under genomsnittet. Jag skulle gissa på att det kanske är en liten bebis den här gången med, eller att det lilla sf måttet beror på att barnet nu lagt sig med huvudet ner. I vilket fall fick jag en ny tid hos barnmorskan på fredag, jag hoppas magen växt tills dess.

Mina värden:

  • Alicia/ Mini:
  • Vecka: 31+6/ 32+5
  • Vikt: 67/ 64
  • Symfys: 30/ 30
  • Fosterläge: H/ H
  • Rörlig/fix: RU/ RU
  • Hjärtslag: 152/ 148


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer