Bf + 1

För ett år sedan hade jag gått en dag över tiden med lilla Alicia i magen. Det jag minns tydligast var vilken energi jag hade. Jag var så otroligt lycklig, och fylld till bredden av längtan efter vår lilla, som faktiskt kunde komma när som helst nu. Men vad gör man för att fördriva tiden när man snart klättrar på väggarna av iver efter sin lilla?

Jag minns så tydligt hur mycket jag försökte hålla igång av förhoppning att förlossningen skulle starta. Jag gick långpromenader med hunden, jag storstädade huset, och gick upp och ner i trapporna. Oräkneliga gånger, trappan borde ha ett spår i mitten efter mina fötter som letade sig upp och ner gång på gång. Jag satt på min pilatesboll och gungade istället för i soffan varje kväll, det var full rulle helt enkelt.

Huset var städat från grunden flera gånger om, jag hade rensat i garderober och lådor, sorterat och plockat med lillans alla kläder och saker i all oändlighet. Allt var klart, det var bara Alicia som saknades, vi var redo. Varje kväll var allting tvunget att vara perfekt, huset rent och fint och allt på sin plats, för vem vet, kanske var det den natten jag som skulle vakna av värkar?

Dagen efter beräknad födelse var jag fortfarande full av hopp att förlossningen skulle starta snart (tro mig, det hoppet bleknade för varje dag, tillslut trodde jag att hon aldrig skulle komma, helt ologiskt jag vet) och jag letade efter ett nytt projekt att fördriva tiden med. Det blev köket, och framför allt bordets mörkblåa underrede som jag så länge stört mig på. M sa att jag skulle vänta med det tills liten var här, men jag kunde inte vänta. Så när han var på jobbet började jag slipa underredet på bordet. 

Får ni in bilden i ert huvudet nu? Hur jag höggravid och vig som en val kravlar runt under bordet med en pensel i högsta hugg? Med magen i vädret rund som en badboll? Inte helt logiskt men jag minns att jag bara var tvungen att få det gjort, allt skulle ju vara fint när bebisen kommer. Jag vet inte hur jag lyckades men svart blev bordsbenen tillslut i varjefall...


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Du är så härlig ! 😊 men jag förstår dig, jag känner redan att allt måste vara städat o fint varje dag när vi går o lägger oss eller om vi ska åka någonstans. Städar mest hela tiden ! Kommer väl hålla i sig tills lillpojken behagar att kika ut. O jag vet att jag kommer försöka med allt de där också trappan promenader pilatesbollen osv för att få igång förlossningen 😀🙈 längtar så inför den "sista" väntan !
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Snart är ni där! Verkligen en speciell och underbar tid ni har framför er. 😊
nouw.com/mammashus