BookBeat: låt dig svepas med!

Detta inlägg presenteras i samarbete med BookBeat.


Bland det bästa jag vet är att krypa ihop under ett varmt duntäcke med en bra bok en kall höstkväll. Läsa en sån där berättelse som faktiskt förändrar dig i grunden i stearinljusens sken. Fängslas i en historia som är så mycket mer än bara små ord på ett papper. Så mycket mer än en bok. Som öppnar upp till en helt ny värld som du inte tidigare kunde föreställa dig ens i din vildaste fantasi. En berättelse du aldrig lämnar, utan den är nu en del av dig. Din ständiga följeslagare.

Jag minns fortfarande känslan jag fick när jag läste Harry Potter böckerna för första gången. De böckerna var den första berättelsen som hänförde mig totalt. Jag tror jag var runt 12 år gammal och jag kunde inte lägga ifrån mig böckerna ens om jag ville. Det kändes som att jag var med och upplevde allt jag läste, som att jag gick över gräset under osynlighetsmanteln till Hagrids stuga i utkanten av den förbjudna skogen. Upplevde vänskapsband skapas som var starkare än tiden. Jag var med och kämpade i kampen mot ondskan.

Som nybliven tvåbarns mamma kan det vara svårt att finna tiden att läsa, så mycket måste prioriteras först. Alicia och Leona kommer numera i första hand, med alla deras behov och drömmar. Men även huset måste städas, maten måste lagas, ja listan kan göras oändligt lång. Där någonstans gäller det att finna tid även för mig själv. För mig har det blivit genom stulna stunder med hörlurarna. Ljudböcker. Mellan alla måsten har jag försökt skämma bort mig själv, med små stunder av magi rätt i in i öronen. På barnvagnspromenaden, när barnen sover, när jag lagar mat... Små betydelsefulla stunder bara för mig själv.

Just nu har jag fastnat för en ny e-bok, som jag skulle vilja tipsa er läsare om. Jag kunde inte låta bli den av ren nyfikenhet, nu får vi se hur den motsvarar era förväntningar: Mannen som sökte sin skugga av David Lagercrantz. I den femte boken i Millenniumserien, har författaren tvinnat en historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.

Lisbeth avtjänar ett kortare straff på kvinno­fängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna, men stöter på problem. Hon får tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en välartad finanskille. Hur hänger det ihop med Lisbeths bakgrund?

Jag har i samarbete med BookBeat ett erbjudande till er läsare, där ni får lyssna en hel månad gratis. Nu har du chansen att hitta den där boken som förändrar dig för alltid. BookBeat, Bonniers ljudbokstjänst, har tusentals böcker att lyssna på och läsa som e-bok direkt i mobilen eller surfplattan. Efter den fria pröva-på-perioden kostar BookBeat 169 kr i månaden, men det är helt och hållet utan bindningstid. Har ni något tips på en BookBeat bok jag inte får missa?

Lyssna fritt i en månad - klicka här!


Detta inlägg presenteras i samarbete med BookBeat.

Jennifer <3

Gillar

Kommentarer