Bvc - 3 veckors kontroll

I förmiddags hade vi tid för en kontroll på Bvc. Idag blir Leona 3 hela veckor, det är ofattbart hur snabbt tiden går! Då min man fortfarande är pappaledig kunde han vara hemma och busa med storasyster medan jag och Leona åkte ner på stan. Pappa och dotter hade haft en mysig stund tillsammans och för mig blev det inte lika stressigt som det hade varit att ta med två små barn.

Idag testade jag på att ha Leona i bärselen, det var jättesmidigt, speciellt att slippa packa ut och in vagnen från bilen. För ovanlighetens skull var vi i tid till mötet med, så skönt! Idag tyckte barnmorskan att vårt lilla lejons navel såg bättre ut, men att vi skulle fortsätta med koksaltlösningen en vecka till. Jag hoppas naveln blir helt bra tills dess.

Förra veckan vägde Leona 3955 gram och var 53,5 centimeter. Nu vägde hon 4295 gram! Idag mättes inte lilltjejen utan det gör vi igen först nästa vecka. Barnmorskan mätte även Leonas lilla huvud som nu är 36,5 centimeter. När hon föddes var det endast 33 centimeter så det växer på bra skönt nog.

Jag bad även barnmorskan titta på fläcken på Leonas mage. Hon trodde att det kunde vara ytliga blodkärl men var inte helt säker. Vid läkarkontrollen vid 6 veckors ålder ska läkaren få titta på fläcken om den fortfarande är kvar då. Det kändes lugnande att höra att barnmorskan inte tyckte att jag behövde oroa mig så det ska jag försöka att inte göra så gott det nu går.

Jag vet att man inte ska jämföra sina barn och det ska jag försöka att inte göra när de växer upp, men jag tyckte det var kul att titta på hur stor/liten Alicia var vid tre veckors ålder. Hon vägde nästan 500 gram mindre än Leona när hon föddes men hade ökat till 3955 gram och 54 centimeter med ett huvudingång på 37 centimeter då. Så på ett ungefär var de lika stora vid tre veckor ålder, Alicia vägde något mindre och hade lite större huvud än sin syster bara.

Just nu sover Leona och Alicia är nyvaken och äter lite frukt, en lugn stund som jag försöker njuta av till fullo. Snart kommer min mormor på besök, tanken är att Alicia ska få komma ut och leka i trädgården en stund, det ska bli så mysigt! Jag skulle gissa på att storasyster kommer vilja gunga, en riktig storfavorit just nu. Sen får vi se vad mer dagen har att erbjuda.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer