Dag 14 - att sluta amma

Nu har det gått två veckor sedan vi slutade amma. Det känns som en evighet och lite till. Man skulle ju kunna tro att allt skulle vara frid och fröjd nu. Men nej, mjölkstockningen ligger och lurar i mitt högra bröst. Aj! Det hade äntligen börjat bli bättre, det tog ca en vecka, då började brösten äntligen återgå till sin naturliga storlek, vilken lättnad det var. Att äntligen slippa den outhärdliga smärtan.

Men den högra hängde inte riktigt med. Hela tiden var den lite större, gjorde mer ont och var mer svullen. Mjölk har jag fortfarande gott om, på båda sidor, jag läcker fortfarande en hel del. Men för ett par dagar sedan började det se bättre ut även på den högra sidan, sakta försvann svullnaden, oj så lättad jag blev. Men glädjen blev kortvarig. Igår blev bröstet allt mer fullt av ömma, hårda knölar, mjölkstockningen är nära. Frågan är bara när febern ska slå till. 

Hela kvällen igår kurerade jag mig. Värmekudde, varvat med massage. För stunden kändes det faktiskt bättre, så ikväll för det bli en repris, jag hoppas verkligen att det hjälper. Men just nu värker det, och är så ömt. Jag hoppas verkligen att jag slipper få en ordentlig mjölkstockning som jag fick upprepade gånger när jag började amma. Det slipper jag helst uppleva igen, fy tusan. Håll tummarna för mig!

Men jag ska försöka fokusera på det positiva. Alicia har tagit det här så bra. Nu söker hon inte bröstet längre, och hon mår så bra utan det. Hon har äntligen börjat dricka välling, så nu dricker hon det morgon och kväll. Det har gjort underverk för våra rutiner. Hon äter sig mätt innan hon somnar, ligger och gosar  i min famn, medans jag (eller hennes pappa) läser eller sjunger för henne. 

Nu sover hon för det mesta natten igenom. Mätt och go, det ända är att hon ibland kan vakna för att hon vill ha mer närhet, innan vi har gott och lagt oss. Då blir det en gosfest innan hon somnar om igen. Tidigare ammade jag tidigt på morgonen innan hon somnade om och sov en stund till. Nu har vi bytt ut det amningstillfället mot välling, och det fungerar hur bra som helst. Det känns så skönt att det i varje fall från hennes sida fungerar så himla bra. 


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

marcusdotter
marcusdotter,
Va skönt att läsa hur bra allt gått nu! Jag håller alla tummar och tår för att mjölkstockningen håller sig borta, huuuua! 🙏🏻🎀
nouw.com/marcusdotter
mammashus
mammashus,
Tack! Än så länge har har det gått bra. 😊
nouw.com/mammashus
bolmgren
bolmgren,
Låter kanon! 😊 de syns inte ens att du haft ett barn i magen 🙌
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Tack! 😊 Det är fantastiskt vad kroppen kan återhämta sig efter en graviditet. Dock syns fortfarande min krokiga hormonrand över magen. 😄
nouw.com/mammashus
EmmaaFrida
EmmaaFrida,
Håller tummarna för dig 💪✨
nouw.com/emmaafrida
mammashus
mammashus,
Tack! ✊🏻
nouw.com/mammashus