Dag 18 - att sluta amma

Precis när jag slutat amma.

Nu har det gått 18 dagar sedan jag slutade amma lilla Alicia. Och äntligen mår jag bra igen. Att det skulle ta 18 dagar för mjölken att försvinna och svullnaden och smärtan att lägga sig trodde jag aldrig. Det var tuffare än jag förväntat mig, men äntligen har brösten återgått till ursprungs formen.

Eller ja, nästan i varje fall. De är nog allt lite större, och lite... Hmm... Mindre fylliga kanske är rätt ord. Men de är nästan som de var innan jag ammade Alicia. Det känns skönt att det inte blev värre, det här kan jag leva med, och det sägs ju att lite av fylligheten brukar komma tillbaka med tiden. Vi får hålla tummarna för det.

I helgen var det så nära att jag fick mjölkstockning. Framförallt i höger bröst fick jag onda hårda knölar, aj! Men med värmekuddens hjälp och massage lyckades jag faktiskt massera bort knölarna till min lättnad. Nu känns det så mycket bättre. Jag tror jag fortfarande har lite mjölk kvar men inte alls på långa väger lika mycket som tidigare.

Alicia har helt varit med på noterna, och tagit det hela så bra. Ingen gråt, inget sökande efter bröstet. De första dagarna var lite tuffa för henne, men nu verkar hon inte sakna det alls. Mat äter hon med glädje, och nu somnar hon i både sin mammas och pappas famn inför natten. Vällingen fortsätter att vara en favorit, det känns så skönt, speciellt med tanke på att hon vägrade ta flaska förut.

Hela historian om att sluta amma kan du läsa i kategorin: Amning.


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

SandraMarie
SandraMarie,
Vilken skillnad😅
nouw.com/sandramarie
mammashus
mammashus,
Hahha ja! 😅🙈
nouw.com/mammashus
bolmgren
bolmgren,
Håller med föregående talare och vad duktig hon är så vande av sig så fort 😊
nouw.com/bolmgren
mammashus
mammashus,
Ja det kändes så skönt att hon tog det så bra. 😊 Var lite orolig innan då hon varit så förtjust i att amma, men sen gick allt så bra. 😊
nouw.com/mammashus
eschutz
eschutz,
Vad 18 dagar har gått fort måste jag säga 🙈 känns som de inte alls var längesen du skrev om första dagen.
nouw.com/eschutz
mammashus
mammashus,
Ja verkligen! 😊 Det känns som en evighet sen och som att det var igår.
nouw.com/mammashus
jagochjuno
jagochjuno,
Sån skillnad, och vad skönt att ni ändå klarade det relativt okej!
nouw.com/jagochjuno
mammashus
mammashus,
Visst är det. 😮 Ja det var skönt att hon tog det så bra. 😊
nouw.com/mammashus