Dag 2 - att sluta amma

Snart har det gått 48 timmar sedan jag ammade för kanske sista gången. Just nu känner jag mig som Pamela Andersson, och jag gillar det inte för fem öre. Tuttarna, framför allt den högra, är ca fyra storlekar större än normalt. Det gör så ont! Så svullet och ömt att jag knappt kan röra armarna. Att lyfta lillan är en utmaning, de är både i vägen och gör ont.

Nu är det ren envishet som gör att jag inte tar upp lillan och låter henne amma, då skulle ju smärtan lindras direkt. Men jag vill inte gå igenom det här igen. (Om jag nu inte får ett barn till, självklart vill jag amma även hen.) Även att jag har älskat att amma saknar jag det inte än, men jag skulle tro att det kommer en tid då jag kommer att sakna det något otroligt. Det fasar jag redan nu inför.

Den andra natten gick mycket smidigare än den första. Lillan sov så gott, det var bara jag som hade så ont att jag knappt visste vad jag skulle ta vägen. Låg vaken ganska länge innan jag gick upp och pumpade lite så att det blev lite mer hanterbart. Framåt halv fem vaknade lillan, men hon sökte inte bröstet, det är jag så glad för. Hon var inte direkt orolig utan mer rastlös, pigg, så jag sjöng lite för henne, några vaggvisor, sedan somnade hon om. 

Jag hoppas verkligen att det vänder snart, att mjölken börjar sina. Mitt hopp har tänts då den vänstra gör mindre ont idag, inte alls lika svullen, så kanske kanske har jag sån tur att där börjar mjölken sina, och då borde ju inte högern komma långt efter. Hoppas jag. Det ser så roligt ut då den högra just nu är några storlekar större än den vänstra. Hoppas det vänder nu!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

SandraMarie
SandraMarie,
Jag trappade ner sakta det gick bra☺️ hopps det går bra för dig💕
nouw.com/sandramarie
mammashus
mammashus,
Det har vi med gjort, nu var endast ca 1 amning per dag kvar, på natten, så nu valda jag att sluta helt. 😊 Tack, Det hoppas jag med. 💕
nouw.com/mammashus