Dag 3 - att sluta amma


Nu har det snart gått 72 timmar sedan vi ammade för kanske sista gången. Än ser jag inget slut i sikte, brösten är lika ömma och svullna idag som de var igår. Aj så ont det gör, blir så frustrerad, nu hoppas jag att mjölken sinar snart! Men något som känns desto mer positivt är hur bra Alicia har tagit det. Jag trodde att det kanske skulle bli en kamp att sluta amma, att hon skulle vara otröstlig och frustrerad.

Men lillan har tagit det över förväntan. Under dagen är hon sitt vanliga glada jag, och jag kan även natta henne under dagen så att hon får vila utan att hon letar efter tutten. Innan har hon alltid blivit så arg och frustrerad om hon inte fick bröstet när det bar dags att vila, men de senaste dagarna har det inte varit något problem, peppar, peppar! Då är nog det största problemet att jag knappt kan ligga på sidan och natta henne/sova som jag brukar göra, det gör så ont då.

Tredje natten utan att amma gick hur bra som helst. Lillan sov i min famn nöjd och lugn, medan jag låg vaken och plågades delar av natten. Men huvudsaken är att lillan tar det så bra. Framåt 7 vaknade lillan och var hungrig, så vi gick upp och åt frukost och bytte hennes blöja innan hon kröp ner i sängen och sov i några timmar till. Hoppas det fortsätter såhär och att mjölken snart sinar!


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer

eswensson
eswensson,
Ammade du ofta innan du slutade helt nu? För när jag slutade så hade jag inget ont alls & de var inte svullna över huvud taget. Jag ammade då bara en gång på natten innan jag slutade helt så min mjölk produktion hade ju nästan redan lagt av då. Tycker så synd om dig som får plågas så, usch. Hoppas det snart blir bättre för dig 😊🌸
nouw.com/eswensson
mammashus
mammashus,
Nja, vi ammade inte så ofta när vi slutade. Hade dragit ner det till någon gång på natten bara, så kanske max två gånger per dag. Men har hela tiden haft mycket mjölk även nu på slutet, de blev så fulla att det gjorde ont även när jag bara ammade någon gång per dag. Nu är de så sjukt svullna, stenhårda och ömma. 😩 Tack, det hoppas jag med, helst redan i morgon. ✊🏻
nouw.com/mammashus