Dag 4 - att sluta amma

Nu är vi inne på den fjärde dagen utan att amma. Jag hoppas verkligen att det vänder nu! Den fjärde natten var den bästa hittills. Pappan skulle ut och jaga, så han sov i skogen, jag oroade mig att lillan kanske skulle bli otröstlig om hon fick för sig att hon ville amma. Men som tur var gick det ovanligt bra att söva lillan, inom fem minuter sov hon och skönt nog letade hon inte efter bröstet alls.

Förutom ett uppvak vid kl 23, då jag gosade lite med henne så att hon kunde somna om, så sov lillan sedan natten igenom. Rofyllt dessutom, de första nätterna sov hon lite mer oroligt än vanligt men nu sov hon så gott. Och hör och häpna, även mamman kunde sova hela natten, bowlingkloten höll mig inte vaken inatt. Det ger mig hopp inför de kommande dagarna. 

Jag är fortfarande lika öm och svullen, de är stenhårda och sprängfulla. Men på något vis tycker jag att det känns lite lite mer hanterbart idag, så jag hoppas verkligen att det vänder. Tills dess kör jag med Ipren i förebyggande syfte (jag har lätt att få mjölkstockning), mina värmekuddar och att pumpa bort de värsta spänningarna. Hoppas på en bättre morgondag! 


Jennifer <3

Gillar

Kommentarer